Matematik

potensfunktion

07. juni 2008 af lalalaaaa (Slettet)
Hvilken betydning har konstanterne a og b for grafens førløb i en potensfunktion :z?

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

b er skæring med y-aksen da
f(0)=b*0^a=b.
a kan jeg ikke lige huske

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2008 af Rochester (Slettet)

#1.
Det er en eksponentiel funktion. For en potensfunktion, gælder følgende:

b = f(1) & a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))

b er funktionsværdien i (1,f(1)). a er hældningskoefficienten for den rette linje:

log(y) = a*log(x) + log(b)

i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.

Brugbart svar (2)

Svar #3
07. juni 2008 af Rochester (Slettet)

#2.
Hov. Glem min kommentar.

Svar #4
07. juni 2008 af lalalaaaa (Slettet)

Er det da ikke rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2008 af ibibib (Slettet)

Grafen for en potensfunktion skærer ikke y-aksen.
f(1) = b·1^a = b·1 = b, hvilket viser at grafen går gennem punktet (1,b).

Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nu er jeg også forvirret. Og nysgerrig, venter på et svar.

Brugbart svar (2)

Svar #7
07. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#5 ja, det kan jeg se, jeg var vist lidt hurtig, hvad så med a?

Brugbart svar (1)

Svar #8
07. juni 2008 af Isomorphician

Hver gang x vokser med r %, vokser f(x) med R %.
(1+r)^a = 1 + R

Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.