Studievalg og videregående studie
Hvordan er livet i Uni?
En sidste ting, er der lektier fra dag til anden som man ser det i folkeskolen og gym?
På forhånd tak :)
Svar #1
08. juni 2008 af Roman Garcia (Slettet)
9-11 undervisning
13-15 undervisning.
i perioden fra 11-13 = læsesal
i perioden fra 15-18 = læsesal
efter kl. 18 fri.
Det er dog ikke i eksamensperioder. Her er der jo ikke undervisning, men derimod skal der læses noget mere.
Svar #2
08. juni 2008 af danielruhmann (Slettet)
Mødepligten på universitetet er yderst begrænset. Der er selvfølgelig nogle forelæsninger, man skal hen til (fx hvis du har fået til opgave at holde et oplæg). Men da underviserne ikke skal føre mødelister til de øvrige timer, kan du komme og gå, som du vil. Nogle fag anses dog mere eller mindre som pligt og i de fag, hvor man går hen, kan det da anbefales at lave sine "lektier", hvis undervisningen foregår som klasseundervisningen.
Angående notater: Her forholder sig vel som på gymnasiet. Hvis du ønsker at tage notater, kan du tage notater. Hvis du ikke har lyst, er der ingen afstraffelse herfor - maksimalt ris til egen røv, når du når eksamen. Tilmed er der på mange universitetet kommet podcasting - forelæsningerne bliver optaget og når du kommer hjem, kan du tænde for din computer og høre forelæsningen på computeren, mens du ser det dertil hørende powerpointshow.
Sammenfattende kan det sige, at selvdisciplinen nok skal være højere på en videregående uddannelse, da man ikke bliver kontrolleret.
Svar #3
08. juni 2008 af Eleven:-) (Slettet)
Ved godt det mange spørgsmål, men er bare nysgerrig. :)
Svar #4
08. juni 2008 af DaniellePetrois (Slettet)
Svar #5
08. juni 2008 af Eleven:-) (Slettet)
Svar #6
08. juni 2008 af Marcus (Slettet)
Svar #11
08. juni 2008 af NuclearWarhead (Slettet)
Universitetet er ikke en skole, der er ingen lektier. Om der er mødepligt til et kursus, står i studieordningen, oftest er det kun laboratorieøvelser og lignende ting man ikke forventes at kunne lave derhjemme hvor der er en decideret mødepligt. Det eneste sted man står til ansvar er når man (selv) har meldt sig til eksamen. Det var ting nr. 2, på et universitet melder man sig selv til eksamen, og inden for nogle givne rammer er man principielt set også frit stillet til selv at bestemme rækkefølgen.
Noter: tager man hvis man mener man har brug for det.
Dette semester (2. semester @ klassisk filologi @ AU) har mit skema set således ud:
Tirsdag 9-10: Retorik og stilistik
Tirsdag 10-12: Grammatik, retorik og stilistik, græsk tekstlæsning
Onsdag 14-16: Grammatik, retorik og stilistik, latinsk tekstlæsning
Torsdag 10-12: Romersk historie og materielkultur
Og så fordi jeg er underlig, så fulgte jeg undervisningen i (men tog ikke eksamen i) oldnordisk 5 timer om ugen (mandag, torsdag, fredag), rent con amore. Og det er nok ikke første gang jeg gør noget lignende. :) Det kan varmt anbefales at man følger undervisningen i kurser man finder interessante selvom man ikke tager eksamen i det.
Anyhow, når man så ikke har undervisning, kan man jo bruge resten af tiden i sin arbejdsuge på at forberede sig. Det kan man gøre derhjemme, eller man kan fx gøre det oppe på universitetet. Jeg har fx en læseplads på vores institutbibliotek, og jeg synes det er noget hyggeligere end bare at sidde derhjemme. Så kan man også snakke med andre, og derhjemme vil man ofte finde at det er let at forfalde til diverse adspredelser. Så man bliver forhåbentlig både mere flittig og forfalder ikke så let til overspringshandlinger.
Svar #12
08. juni 2008 af mathjælp (Slettet)
Svar #13
08. juni 2008 af NuclearWarhead (Slettet)
Problemet er lidt at universitetsstudier er en spændetrøje nu om dage. Man må KUN tage sine 300 ECTS (inkl. BA-projekt og speciale), og så verfes man ud. Det strider fuldkomment mod regeringens ønsker om mere elite i universitetsuddannelserne, og det ville jo være oplagt at de der mener de har overskud til det, får muligheden for at tage ekstra fag, men ak nej, sådan skal det åbenbart ikke være. :( I stedet har man fra AU's side lavet to eliteuddannelser, men jeg kan virkelig ikke se pointen i det, det giver jo ingen mening hvis der så er en diskrepans (og det er der sikkert) mellem de elitestuderendes interesser og de to eliteuddannelser der udbydes ...
Det korte af det lange er at jeg egentlig gerne ville gå til eksamen i det, men studieordningens (eller universitetslovens?) spændetrøje gør bare at det gør jeg ikke. Jeg venter til enten et interessant valgfag på mit eget fag, eller til jeg tager sanskrit engang.
Svar #14
08. juni 2008 af Jerslev (Slettet)
Alla samme model:
Dette semester (2. semester @ Fysik/Astronomi @ AU) har mit skema set således ud:
Kosmologi
Forelæsning
Mandag 14 - 16
Fredag 12 - 14
Teoretiske øvelser
Tirsdag 8 - 11
Bølger og optik
Forelæsning
Onsdag 14 - 16
Fredag 8 - 10
Laboratorieøvelser
Mandag 9 - 12
Teoretiske øvelser
Mandag 10 - 12
Torsdag 12 - 14
Lineær algebra
Forelæsning
Mandag 12 - 14
Onsdag 12 - 14
Laboratorieøvelser
Tirsdag 11 - 14
Teoretiske øvelser
Torsdag 14 - 16
Svar #15
08. juni 2008 af mathjælp (Slettet)
og er der generelt mange, der gør sådan noget?
#14 du har både labøvelser og teoretiske øvelser på samme tid om mandagen. hvordan klarer du den?
til jer begge: følger man 2-3 kurser pr. semester? Hvornår kommer man op i eksamen i fagene?
Svar #16
08. juni 2008 af Jerslev (Slettet)
Naturvidenskab kører på AU i kvarters ordning. Dvs., at der er 7 ugers undervisning, 3 ugers eksamen og så forfra. 2 kvarterer = 1 semester, så de kurser jeg har listet op ovenfor er kun de kurser jeg har fulgt de sidste 7 uger.
Svar #17
08. juni 2008 af Jerslev (Slettet)
Svar #18
08. juni 2008 af Eleven:-) (Slettet)
Lidt underlige skemaer, men det vænner man sig sikkert hurtigt til ;)
Svar #20
08. juni 2008 af NuclearWarhead (Slettet)
Nej, jeg dukkede bare op til undervisningen. Heller ikke forelæsninger, bare almindelig undervisning, vi var en 7 stykker.
Eksamen: December-januar og maj-juni.
