Studievalg og videregående studie

Hvordan er livet i Uni?

08. juni 2008 af Eleven:-) (Slettet)
Ja hvordan er det, er det samme som gym hvor man sidder og tager notater? - Men genrelt hvordan ser en alm. skoledag ud for jer?

En sidste ting, er der lektier fra dag til anden som man ser det i folkeskolen og gym?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2008 af Roman Garcia

Det kan variere fra år til år. Generelt får man færre timer jo længere hen man kommer på studiet, men generelt har en dag set således ud for mig.

9-11 undervisning
13-15 undervisning.

i perioden fra 11-13 = læsesal
i perioden fra 15-18 = læsesal

efter kl. 18 fri.

Det er dog ikke i eksamensperioder. Her er der jo ikke undervisning, men derimod skal der læses noget mere.

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2008 af danielruhmann (Slettet)

Min opfattelse er:

Mødepligten på universitetet er yderst begrænset. Der er selvfølgelig nogle forelæsninger, man skal hen til (fx hvis du har fået til opgave at holde et oplæg). Men da underviserne ikke skal føre mødelister til de øvrige timer, kan du komme og gå, som du vil. Nogle fag anses dog mere eller mindre som pligt og i de fag, hvor man går hen, kan det da anbefales at lave sine "lektier", hvis undervisningen foregår som klasseundervisningen.
Angående notater: Her forholder sig vel som på gymnasiet. Hvis du ønsker at tage notater, kan du tage notater. Hvis du ikke har lyst, er der ingen afstraffelse herfor - maksimalt ris til egen røv, når du når eksamen. Tilmed er der på mange universitetet kommet podcasting - forelæsningerne bliver optaget og når du kommer hjem, kan du tænde for din computer og høre forelæsningen på computeren, mens du ser det dertil hørende powerpointshow.

Sammenfattende kan det sige, at selvdisciplinen nok skal være højere på en videregående uddannelse, da man ikke bliver kontrolleret.

Svar #3
08. juni 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Okay tak for svarene. Hvad laver du så i læsesalen? Og er der alm. klasseundervisning? Og er der lektier, fra dag til anden som der i folkeskolen og i gym?
Ved godt det mange spørgsmål, men er bare nysgerrig. :)

Brugbart svar (2)

Svar #4
08. juni 2008 af DaniellePetrois (Slettet)

"Hvad laver du så i læsesalen?" har en erotisk konnotering.

Svar #5
08. juni 2008 af Eleven:-) (Slettet)

Nej, hvad? - haha. Mener bare om man læser, laver lektier, spiser, ja hvad laver man i den sal. Sådan en har vi ikke på mit gymnasium og har heller ikke hørt om den før.

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2008 af Marcus (Slettet)

Man sidder og forbereder sig til de kommende dages forelæsninger / holdundervisninger, læser til eksamen, løser opgaver etc.. Det er op til en selv, hvordan man vil anvende dette sted blot det er studierelavant og ikke larmer.

Brugbart svar (1)

Svar #7
08. juni 2008 af JacobJensen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. juni 2008 af JacobJensen (Slettet)

glæd dig!

Brugbart svar (1)

Svar #9
08. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #10
08. juni 2008 af JacobJensen (Slettet)

hehe

Brugbart svar (1)

Svar #11
08. juni 2008 af NuclearWarhead (Slettet)

Min opfattelse:

Universitetet er ikke en skole, der er ingen lektier. Om der er mødepligt til et kursus, står i studieordningen, oftest er det kun laboratorieøvelser og lignende ting man ikke forventes at kunne lave derhjemme hvor der er en decideret mødepligt. Det eneste sted man står til ansvar er når man (selv) har meldt sig til eksamen. Det var ting nr. 2, på et universitet melder man sig selv til eksamen, og inden for nogle givne rammer er man principielt set også frit stillet til selv at bestemme rækkefølgen.

Noter: tager man hvis man mener man har brug for det.

Dette semester (2. semester @ klassisk filologi @ AU) har mit skema set således ud:

Tirsdag 9-10: Retorik og stilistik
Tirsdag 10-12: Grammatik, retorik og stilistik, græsk tekstlæsning
Onsdag 14-16: Grammatik, retorik og stilistik, latinsk tekstlæsning
Torsdag 10-12: Romersk historie og materielkultur

Og så fordi jeg er underlig, så fulgte jeg undervisningen i (men tog ikke eksamen i) oldnordisk 5 timer om ugen (mandag, torsdag, fredag), rent con amore. Og det er nok ikke første gang jeg gør noget lignende. :) Det kan varmt anbefales at man følger undervisningen i kurser man finder interessante selvom man ikke tager eksamen i det.

Anyhow, når man så ikke har undervisning, kan man jo bruge resten af tiden i sin arbejdsuge på at forberede sig. Det kan man gøre derhjemme, eller man kan fx gøre det oppe på universitetet. Jeg har fx en læseplads på vores institutbibliotek, og jeg synes det er noget hyggeligere end bare at sidde derhjemme. Så kan man også snakke med andre, og derhjemme vil man ofte finde at det er let at forfalde til diverse adspredelser. Så man bliver forhåbentlig både mere flittig og forfalder ikke så let til overspringshandlinger.

Brugbart svar (1)

Svar #12
08. juni 2008 af mathjælp (Slettet)

#11 må du ikke gå op i eksamen i det eller gad du bare ikke? det kan da kun tælle op hvis du har flere fag på dit bevis, eller hvad?

Brugbart svar (1)

Svar #13
08. juni 2008 af NuclearWarhead (Slettet)

I min studieordning er der kun levnet plads til et valgfag a 15 ECTS, og så vil det først være efter ansøgning til studienævnet jeg vil kunne få det godskrevet. Anyhow, det kunne jeg nu nok finde på at gøre, men det skulle så ikke være oldnordisk, men sanskrit fordi det er mere relevant for det sigte jeg har (idet jeg er ganske interesseret i historisk lingvistik, altså hvordan protoindoeuropæisk har udviklet sig til fx græsk og latin og fra latin videre til fransk og den slags ...), og i den forbindelse er sanskrit mere relevant for en klassisk filolog.

Problemet er lidt at universitetsstudier er en spændetrøje nu om dage. Man må KUN tage sine 300 ECTS (inkl. BA-projekt og speciale), og så verfes man ud. Det strider fuldkomment mod regeringens ønsker om mere elite i universitetsuddannelserne, og det ville jo være oplagt at de der mener de har overskud til det, får muligheden for at tage ekstra fag, men ak nej, sådan skal det åbenbart ikke være. :( I stedet har man fra AU's side lavet to eliteuddannelser, men jeg kan virkelig ikke se pointen i det, det giver jo ingen mening hvis der så er en diskrepans (og det er der sikkert) mellem de elitestuderendes interesser og de to eliteuddannelser der udbydes ...


Det korte af det lange er at jeg egentlig gerne ville gå til eksamen i det, men studieordningens (eller universitetslovens?) spændetrøje gør bare at det gør jeg ikke. Jeg venter til enten et interessant valgfag på mit eget fag, eller til jeg tager sanskrit engang.

Brugbart svar (1)

Svar #14
08. juni 2008 af Jerslev

#11: Ja, der har vi på naturvidenskab lidt flere timer skemalagt. ;)

Alla samme model:

Dette semester (2. semester @ Fysik/Astronomi @ AU) har mit skema set således ud:

Kosmologi
Forelæsning
Mandag 14 - 16
Fredag 12 - 14

Teoretiske øvelser
Tirsdag 8 - 11

Bølger og optik
Forelæsning
Onsdag 14 - 16
Fredag 8 - 10

Laboratorieøvelser
Mandag 9 - 12

Teoretiske øvelser
Mandag 10 - 12
Torsdag 12 - 14

Lineær algebra
Forelæsning
Mandag 12 - 14
Onsdag 12 - 14

Laboratorieøvelser
Tirsdag 11 - 14

Teoretiske øvelser
Torsdag 14 - 16
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. juni 2008 af mathjælp (Slettet)

#13 Sanskrit...? ja, hvorfor ikke?! :) men er du så indskrevet i kurset eller møder du bare op til forelæsningerne?
og er der generelt mange, der gør sådan noget?

#14 du har både labøvelser og teoretiske øvelser på samme tid om mandagen. hvordan klarer du den?


til jer begge: følger man 2-3 kurser pr. semester? Hvornår kommer man op i eksamen i fagene?

Brugbart svar (1)

Svar #16
08. juni 2008 af Jerslev

#15: Hver anden uge er der lab-øvelser og hver anden uge er der teoretiske øvelser. Det handler bare om at huske, hvornår der er hvad. :)

Naturvidenskab kører på AU i kvarters ordning. Dvs., at der er 7 ugers undervisning, 3 ugers eksamen og så forfra. 2 kvarterer = 1 semester, så de kurser jeg har listet op ovenfor er kun de kurser jeg har fulgt de sidste 7 uger.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #17
08. juni 2008 af Jerslev

#15: Det er forresten ganske almindeligt, at man kun følger 3 kurser af gangen hvert semester /kvarter.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #18
08. juni 2008 af Eleven:-) (Slettet)

#16: Vil det så sige at du har eksamen 3 gange om året?
Lidt underlige skemaer, men det vænner man sig sikkert hurtigt til ;)

Brugbart svar (1)

Svar #19
08. juni 2008 af Jerslev

#18: Nej, jeg har eksamen 4 gange om året. ;)
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #20
08. juni 2008 af NuclearWarhead (Slettet)

#15
Nej, jeg dukkede bare op til undervisningen. Heller ikke forelæsninger, bare almindelig undervisning, vi var en 7 stykker.

Eksamen: December-januar og maj-juni.

Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.