Matematik
Reduceringsproblemer
09. juni 2008 af
Tipp-Ex (Slettet)
Har prøvet at regne mig frem til andengradspolynomiets toppunkts andetkoordinat ved at indsætte (-b/2a) på x's plads i y=Ax^2+Bx+C og jeg er kommet her til:
y = ((b^2)/4) - ((b^2)/2a) + c
Men kan ikke komme videre og det skulle jo gerne komme til at se således ud:
y = ((-d)/4a)
Kan godt se at der er alle bogstaverne som indgår i diskriminanten men hvordan jeg får det til at stå rigtigt kan jeg ikke lige gennemskue efter at have gennemgået et 3-års matematikpensum.
Håber nogle vil give den det sidste skub, på forhånd mange tak! :D
y = ((b^2)/4) - ((b^2)/2a) + c
Men kan ikke komme videre og det skulle jo gerne komme til at se således ud:
y = ((-d)/4a)
Kan godt se at der er alle bogstaverne som indgår i diskriminanten men hvordan jeg får det til at stå rigtigt kan jeg ikke lige gennemskue efter at have gennemgået et 3-års matematikpensum.
Håber nogle vil give den det sidste skub, på forhånd mange tak! :D
Svar #2
09. juni 2008 af Duffy
(-b/(2a)) på x's plads i y=ax^2+bx+c
<=>
y = a(-b/(2a))^2 + b(-b/(2a)) + c
<=>
y = a(b^2/(4a^2) – b^2/(2a) + c
<=>
y = b^2/(4a) – b^2/(2a) + c
<=>
y = b^2/(4a) – 2b^2/(4a) + 4ac/(4a)
<=>
y = (b^2 – 2b^2 + 4ac) / (4a)
<=>
y = (– b^2 + 4ac) / (4a)
<=>
y = – (b^2 – 4ac) / (4a)
<=>
y = – D / (4a)
<=>
y = a(-b/(2a))^2 + b(-b/(2a)) + c
<=>
y = a(b^2/(4a^2) – b^2/(2a) + c
<=>
y = b^2/(4a) – b^2/(2a) + c
<=>
y = b^2/(4a) – 2b^2/(4a) + 4ac/(4a)
<=>
y = (b^2 – 2b^2 + 4ac) / (4a)
<=>
y = (– b^2 + 4ac) / (4a)
<=>
y = – (b^2 – 4ac) / (4a)
<=>
y = – D / (4a)
Skriv et svar til: Reduceringsproblemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
