Matematik
matematikhjælp
21. september 2004 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der har lavet disse to opgaver fra bogen "eksamensopgaver i matematik" 3 årigt forløb.
Da jeg har problemer og derfor vil hører om der er nogle der kan hjælpe.
opg. 5092
En funktion f er givet ved
f(x)=kvdr(ax-b)
hvor a og b er positive tal.
Med p betegnes et vilkårligt punkt med positiv andenkoordinat på grafen for f. Projektionen af p på førsteaksen kaldes R, og skæringspunktet mellem tangenten til grafen i P og førsteaksen kaldes s.
-Gør rede for at grafen for f deler trekant PRS i to punktmængder, om hvilke det gælder, at arealet af den ene er dobbelt så stor som den anden.
Og opg 5098
Kan ikke tegne skitsen, men
f er givet ved
f(x)=6x*0,4^x
For et ethvert positiv tal t har punktmængden
M1=(x,y)l 0 større ell. = x større ell. =t
og
0 større eller =y større ell. = f(x)
et areal At
beregn A2 og bestem lim At for t gående mod uendeligt.
håber nogle vil hjælpe
Da jeg har problemer og derfor vil hører om der er nogle der kan hjælpe.
opg. 5092
En funktion f er givet ved
f(x)=kvdr(ax-b)
hvor a og b er positive tal.
Med p betegnes et vilkårligt punkt med positiv andenkoordinat på grafen for f. Projektionen af p på førsteaksen kaldes R, og skæringspunktet mellem tangenten til grafen i P og førsteaksen kaldes s.
-Gør rede for at grafen for f deler trekant PRS i to punktmængder, om hvilke det gælder, at arealet af den ene er dobbelt så stor som den anden.
Og opg 5098
Kan ikke tegne skitsen, men
f er givet ved
f(x)=6x*0,4^x
For et ethvert positiv tal t har punktmængden
M1=(x,y)l 0 større ell. = x større ell. =t
og
0 større eller =y større ell. = f(x)
et areal At
beregn A2 og bestem lim At for t gående mod uendeligt.
håber nogle vil hjælpe
Skriv et svar til: matematikhjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
