Matematik
logartimeregneregel
10. juni 2008 af
halolo (Slettet)
hejsa:)
Er der nogen, der ved, hvordan man beviser regneregel 2 for logaritmefunktioner. altså den ser således ud: log(a/b)= log(a)-log(b) . der er et bevis i bogen, men der er nemlig et lighedstegn, jeg ikk forstår:
a= (a/b)*a.
log(a)=log(a/b*b) =log(a/b)+ log(b).
det er nummer to lighedstegn. altså der står, at man får det ved at bruge regneregel 1, men hvordan kan log(a/b*b) blive til log(a/b)+log(b), når der først i beviset står angivet at a =a/b*b? , må man så godt splitte selve brøken også skrive log(a/b)+ log(b). det forstår jeg ik helt
nogen der ka hjælpe?
Er der nogen, der ved, hvordan man beviser regneregel 2 for logaritmefunktioner. altså den ser således ud: log(a/b)= log(a)-log(b) . der er et bevis i bogen, men der er nemlig et lighedstegn, jeg ikk forstår:
a= (a/b)*a.
log(a)=log(a/b*b) =log(a/b)+ log(b).
det er nummer to lighedstegn. altså der står, at man får det ved at bruge regneregel 1, men hvordan kan log(a/b*b) blive til log(a/b)+log(b), når der først i beviset står angivet at a =a/b*b? , må man så godt splitte selve brøken også skrive log(a/b)+ log(b). det forstår jeg ik helt
nogen der ka hjælpe?
Svar #1
10. juni 2008 af Jesper-rod (Slettet)
Gad vide om der i din bog ikke først er vist at log(ab)=log(a)+log(b) og denne regl bruges til at vise log(a/b)=log(a)-log(b) ved det lighedstegn du omtaler
Skriv et svar til: logartimeregneregel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
