Matematik

Ellipses excentricitet

10. juni 2008 af anders21 (Slettet)
I formlen for en ellipses excentricitet:

e=|F1F2|/2a

hvad er a der?

Svar #1
10. juni 2008 af anders21 (Slettet)

Man skal bare læse ordentlig efter. Det er afstanden fra toppunkterne A1 og A2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2008 af Fr00gi (Slettet)

2a er afstanden mellem yderpunkterne A1 og A2
Der gælder desuden følgende om ethvert punkt P der ligger på Elipsen

2a = |PF1 + PF2|

Hvor F1 og F2 er brændpunkterne

Svar #3
10. juni 2008 af anders21 (Slettet)

okay tak. Jeg har lige et spørgsmål mere.

Hvis |F1F2| isoleres i formlen for excentriciteten fås:

|F1F2|=2ae

Hvordan finder de så frem til at F1 og F2 har koordinaterne:

F1(-ae,0) og F2(ae,0)


Svar #4
10. juni 2008 af anders21 (Slettet)

Har fundet ud af det:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2008 af mathon

når F1 = (-c,0) og F2 = (c,0)
gælder

c^2 = a^2-b^2, hvor b^2 = (1-e^2)a^2 = a^2-a^2e^2
dvs.
c^2 = a^2-(a^2-a^2e^2) = a^2e^2
hvoraf
c = ae

Skriv et svar til: Ellipses excentricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.