Matematik
Pythagoras' sætning
23. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg skal tegne en trekant med sidelængderne 5 cm, 12 cm og 13 cm, for derefter at skulle bruge Pythagoras' lærersætning til at VISE, at trekanten er retvinklet. Jeg ved ikke helt hvad der menes med VISE, og hvordan jeg egentlig skal gøre det?
på forhånd tak
på forhånd tak
Svar #1
23. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Man ved, at man kun kan bruge pythagoras' sætning i en retvinklet trekant, så hvis 5 i anden + 12 i anden = 13 i anden, ja så er din trekant retvinklet! Det var vist ikke den bedste måde at forklare det på, men jeg håber, at du blev en smule klogere
Hilsen mm
Hilsen mm
Svar #2
23. marts 2003 af Jean
Du skal huske på at der er biimplikation i pytagoras sætning.
Dvs at en trekant er retvinklet hvis og kun hvis a^2 + b^2 = c^2.
Dvs. hvis du kan vise at a^2 + b^2 = c^2 så siger pytagoras sætning at trekanten er retvinklet.
Dvs at en trekant er retvinklet hvis og kun hvis a^2 + b^2 = c^2.
Dvs. hvis du kan vise at a^2 + b^2 = c^2 så siger pytagoras sætning at trekanten er retvinklet.
Svar #3
25. marts 2003 af Whinston (Slettet)
Du skal bare regne den ud, og passer det med at kvadratroden af 5^2+12^2 er 13, er den retvinklet. Passer det ikke så er den helt ikke retviklet
Skriv et svar til: Pythagoras' sætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
