Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Dækningsbidrag???
11. juni 2008 af
CRL1 (Slettet)
Okay, vi har så i år fået æren af at skulle til mundtlig eksamen i EØ...
Og sidder her med en af mine opgaver... der lyder:
Hvordan beregnes dækningsbidraget i en produktionsvirksomhed.
Hvis der sidder nogle derude med svaret, må i hellere end gerne give lyd fra jer!
Mvh. ClR1 :p
Og sidder her med en af mine opgaver... der lyder:
Hvordan beregnes dækningsbidraget i en produktionsvirksomhed.
Hvis der sidder nogle derude med svaret, må i hellere end gerne give lyd fra jer!
Mvh. ClR1 :p
Svar #1
11. juni 2008 af chinpo (Slettet)
Hvis du søger i forummet, kan du set, at der er svaret på spørgsmålet mange gange før. Ellers kan du sagtens finde det på nettet.
Jeg tvivler også på, at det ikke står i din fagbog??
Dækningsbidrag = Omsætning - Variable omkostninger (eller stykomkostninger)
Ved at sætte det beregnede dækningsbidrag i forhold til omsætningen får man en procentværdi, som kaldes dækningsgraden.
Hentet fra "http://da.wikipedia.org/wiki/D%C3%A6kningsbidrag"
Jeg tvivler også på, at det ikke står i din fagbog??
Dækningsbidrag = Omsætning - Variable omkostninger (eller stykomkostninger)
Ved at sætte det beregnede dækningsbidrag i forhold til omsætningen får man en procentværdi, som kaldes dækningsgraden.
Hentet fra "http://da.wikipedia.org/wiki/D%C3%A6kningsbidrag"
Svar #2
11. juni 2008 af CRL1 (Slettet)
Jo, jeg fandt noget om det i fagbogen, meeen... det var kun formlen... problemet er ikke så meget at regne det ud... men hvordan jeg til eksamen skal forklare hvad det er :b ...
Dækningsbidrag = salgspris - variable enhedsomkostninger (hvad jeg har nu)
"Dækningsbidraget er som tidligere nævnt omsætningens bidrag til dækning af virksomhedens kapacitetsomkostninger, renteomk samt, overskud"
Men tak for din tid du brugte her :)
Mvh. CLR
Dækningsbidrag = salgspris - variable enhedsomkostninger (hvad jeg har nu)
"Dækningsbidraget er som tidligere nævnt omsætningens bidrag til dækning af virksomhedens kapacitetsomkostninger, renteomk samt, overskud"
Men tak for din tid du brugte her :)
Mvh. CLR
Skriv et svar til: Dækningsbidrag???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
