Matematik

Differential regning

22. september 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Nogen der kan hjælpe? Find tangenten til grafen for f(x) = (4x) / (x^2+1) i punktet (o,(f(0)) og i (1,f(1)).. Håber virkelig der er nogle kloge hoveder..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af Damon (Slettet)

f(x) = (4x) / (x^2+1)
f'(x)= (4*(x^2+1) - 4x * 2x) / (x^2+1)^2 <=>
(4x^2+4 - 8x^2)/ (x^2+1)^2 <=>
(-4x^2+4)/(x^2+1)^2 <=>

find f(0) og f'(0)

brug p(x)=f(x)+f'(x)*(x-xo)

-

Ligeledes med f(1)

Svar #2
22. september 2004 af **Hellagood** (Slettet)

kan det passe hvis når i punktet 0,0 ligningen bare bliver y = 0.. og i 1,2 bliver den y = -0,75x+2,75

Svar #3
22. september 2004 af **Hellagood** (Slettet)

forresten tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2004 af Damon (Slettet)

f'(0)=(-4 * 0^2+4)/(0^2+1)^2 = 4/1 = 4

p(x)=f(x)+f'(x)*(x-xo) => 0+4*(x-0) = 4x


f'(1)= (-4 * 1^2+4)/(1^2+1)^2 = 0/4 = 0

p(x)=f(x)+f'(x)*(x-xo) => 2 + 0*(x-1) = 2

Svar #5
22. september 2004 af **Hellagood** (Slettet)

Tusind tak.. Du har lige reddet min aflevering :)

Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.