Matematik
Potensfunktioner
12. juni 2008 af
StofferG (Slettet)
Hey Folks :D
Mit spørgsmål er:
Gør rede fir potensfunktionen y=b*x^a, herunder udregning af procentændringer.
Det er den sidste del der gir mig hovedpine :S
"Herunder udregning af procentændringer"!!??
Help P-lease
Mit spørgsmål er:
Gør rede fir potensfunktionen y=b*x^a, herunder udregning af procentændringer.
Det er den sidste del der gir mig hovedpine :S
"Herunder udregning af procentændringer"!!??
Help P-lease
Svar #1
12. juni 2008 af mathon
hvis xo stiger med p%
bliver den nye x-værdi (1+p/100)*xo
sædvanligvis skrevet
(1+p/100)*xo = (1+r)*xo
hvoraf
yo = b*xo^a
y = b*((1+r)*xo)^a = b*(1+r)^a*xo^a = (1+r)^a * (b*xo^a) = (1+r)^a * yo
som giver
y/yo = (1+r)^a/1
og
(y-yo)/yo = [(1+r)^a - 1]
(delta_y/yo)*100% = [(1+r)^a - 1]*100%
konklusion:
når x ændres med p%
ændres
y med [(1+p/100)^a - 1]*100%
bliver den nye x-værdi (1+p/100)*xo
sædvanligvis skrevet
(1+p/100)*xo = (1+r)*xo
hvoraf
yo = b*xo^a
y = b*((1+r)*xo)^a = b*(1+r)^a*xo^a = (1+r)^a * (b*xo^a) = (1+r)^a * yo
som giver
y/yo = (1+r)^a/1
og
(y-yo)/yo = [(1+r)^a - 1]
(delta_y/yo)*100% = [(1+r)^a - 1]*100%
konklusion:
når x ændres med p%
ændres
y med [(1+p/100)^a - 1]*100%
Skriv et svar til: Potensfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
