LaTeX

Opgavebesvarelser

14. juni 2008 af sigmund (Slettet)
Kan nogen af dem, der anvender LaTeX til besvarelser af afleveringsopgaver, sige lidt om, hvordan de opsætter deres besvarelser?

Jeg har lige afsluttet et såkaldt specialkursus på DTU (dvs. et kursus udenfor den udbudte vifte af kurser), hvor jeg gennemgik bogen Differential Geometry of Curves and Surfaces af Manfredo P. do Carmo fra en ende af, og beregnede tilhørende opgaver. Mener det var nogen og 70 opgaver, jeg beregnede.

Til opgavebesvarelserne endte jeg med at bruge en sætningskonstruktion, som jeg lavede med ntheorem-pakken, dvs.


ewtheorem{exercise}{Exercise}

ewtheorem{solution}{Solution},

som har samme layout som en theorem-proof konstruktion. Det er vist også dette, daleif omtaler i sin bog, og synes jeg det fungerer godt. Hvis andre har et bedre forslag, er de velkomne at kommentere. Åh ja, desuden bruges ntheorem's faciliteter til at lave en liste over opgaverne forrest i det hæfte, det til sidst blev til.

PS: Ovenstående eksempel ser lidt meningsløst ud, fordi forummet af en eller anden grund konverterer alle store bogstaver indenfor sådanne konstruktioner som til små bogstaver.

Brugbart svar (2)

Svar #1
03. november 2008 af c_aastrup

Det kommer jo en smule an på antallet af opgaver og deres udstrækning. Sædvanligvis skriver jeg blot

\section*{Opgave 4.8.1}

Og væver en minimal opgaveformulering ind i min præsentation af løsningen. Sådan overskuerer jeg det bedst.

Derudover bruger jeg geometry-pakken

\usepackage[a4paper, hmargin={3.2cm, 3.2cm}, vmargin={3.2cm, 3.2cm}]{geometry} % Geometri-pakke: Styrer bl.a. maginer

og en del andre til en masse fiksfakserier.

Vidste du at man kan lære LaTeX at læse $<=>$ som $\Leftrightarrow$?


Svar #2
10. december 2008 af sigmund (Slettet)

#1,

Nej, det vidste jeg ikke, at du kunne lære LaTeX at læse $<=>$ som $\Lefrightarrow$. Hvordan det? Eller det er måske bare din editor, der internt fortolker $<=>$ som $\Leftrightarrow$? Hvis man anvender emacs med AUCTeX er der en math-mode, hvor du kan få \cdot ved bare at trykke 'punktum'. Er det noget lignende, du gør?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. december 2008 af c_aastrup

\documentclass[11pt]{article}
\usepackage[ansinew]{inputenc} % Æ,ø,å for windows
\usepackage{amsthm,amsmath,amssymb,dsfont,mathrsfs,bbm,stmaryrd} % Matematik-symboler, -milijøer & -alfabeter
\usepackage[ligature]{semantic} % Matematik-ligatur: får fx "->" til at blive til en pil

%%%%%%%%%%% Matematik-ligatur
%%% Pile
\mathlig{->}{\rightarrow} \mathlig{-->}{\longrightarrow} % Pile mod højre
\mathlig{=>}{\Rightarrow} \mathlig{==>}{\Longrightarrow} %
\mathlig{<-}{\leftarrow} \mathlig{<--}{\longleftarrow} % Pile mod venstre
\mathlig{<=}{\Leftarrow} \mathlig{<==}{\Longleftarrow} %
\mathlig{<->}{\leftrightarrow} \mathlig{<-->}{\longleftrightarrow}% Dobbeltpile
\mathlig{<=>}{\Leftrightarrow} \mathlig{<==>}{\Longleftrightarrow}%


%%% Andet
\mathlig{Ø}{\varnothing} % Den tomme mængde
\mathlig{...}{\ldots} % Passende tre punktummer
\mathlig{....}{\ldots} % Passende tre punktummer
\mathlig{==}{\equiv} % Definerende lighedstegn / kongruens
\mathlig{*}{\cdot} % gangetegn

\begin{document}

$$
9*9=81
$$

$$
P => Q
$$

$$
A \cap B = Ø
$$

\end{document}
 


Skriv et svar til: Opgavebesvarelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.