Matematik
Mat.
23. september 2004 af
JB (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med den her opgave, kan slet ikke se hvad jeg skal gøre.
For ethvert tal b er
y=x^2+bx+4
ligningen for en parabel.
Bestem for b=-6 koordinatsættet til toppunktet for den tilhørende parabel.
Bestem b, så den tilhørende parabel går gennem punktet P(3,7).
Der findes et punkt, der for enhver værdi af b ligger på parablen med ligningen y=x^2+bx+4.
Bestem koordinatsættet til dette punkt.
Bestem de værdier af b, for hvilke den tilhørende parabel har netop ét punkt fælles med kooordinatsystemets førsteakse.
For ethvert tal b er
y=x^2+bx+4
ligningen for en parabel.
Bestem for b=-6 koordinatsættet til toppunktet for den tilhørende parabel.
Bestem b, så den tilhørende parabel går gennem punktet P(3,7).
Der findes et punkt, der for enhver værdi af b ligger på parablen med ligningen y=x^2+bx+4.
Bestem koordinatsættet til dette punkt.
Bestem de værdier af b, for hvilke den tilhørende parabel har netop ét punkt fælles med kooordinatsystemets førsteakse.
Svar #1
23. september 2004 af Lurch (Slettet)
1) indsæt -6 for b, og brug formlen for toppunkt
2) indsæt punktet (3,7) i ligningen og løs for b
3) kan løses algabraisk ved at sætte følgende op,
x^2+b1x+4 = x^2+b2x+4
løs for x, og indsæt denne værdi i din ligning for at finde tilhørende y
4) for at parablen kun skær x-aksen i ét punkt, må det være toppunktet der ligger på x-aksen.
2) indsæt punktet (3,7) i ligningen og løs for b
3) kan løses algabraisk ved at sætte følgende op,
x^2+b1x+4 = x^2+b2x+4
løs for x, og indsæt denne værdi i din ligning for at finde tilhørende y
4) for at parablen kun skær x-aksen i ét punkt, må det være toppunktet der ligger på x-aksen.
Svar #2
23. september 2004 af frodo (Slettet)
3) for den generelle ax^2+bx+c, angiver c skæringen men y-aksen! Regn selv resten ud!
4)diskriminanten=0
4)diskriminanten=0
Skriv et svar til: Mat.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
