Matematik

HJÆLP!! Matematik-blæk!

23. september 2004 af Zizmo (Slettet)
Hej!!

Jeg har hurtigst muligt brug for hjælp til lidt vektorregning. Jeg har fået til opgave, at projektere et punkt, (10,12) på en linje "l" med ligningen 2x+7y+13=0 ... Please hjælp!!! Jeg har forinden fundet en normalvektor til (2 over 7) og en retningsvektor til (-7 over 2)!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Formlen er i din formelsamlig.

Isoler y. Kig på hældningskoefficienten -2/7.

Dvs. du har en vektor der hedder

-2/7 i retning af linien.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2004 af Lurch (Slettet)

hvordan vil du projicere et punkt? mener du ikke en vektor?

Svar #3
23. september 2004 af Zizmo (Slettet)

Nej, jeg mener ikke en vektor. Der står i opgaven, at jeg skal projektere punktet ned på linjen. "En linje "l" har ligningen 2x+7y+13=0. Angiv en normalvektor og en retningsvektor for linjen. Bestem projektionen Pl af punktet P (10,12) på linjen.... Sådan lyder opgaven! Men tak ellers..

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Tag punkt (a,b) på linien.

Find vektoren mellem (a,b) og (10,12) og projekter den på vektor [(-2)(7)].

Kig igen på punkt (a,b) og din nye vektor....

Svar #5
23. september 2004 af Zizmo (Slettet)

jeg forstår ikke hvad jeg skal bruge hældningen til? Er det fordi at "l" har sammen hældning som den linje P går igennem? Men hvad hjælper det mig med en hældning? Jeg kan jo ikke bestemme en vektor ud fra et punkt og en hældning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Hældningen skal du bruge til at finde en vektor i retning af linien.

Her: m = -2/7

dvs. du har vektor, v:
[-2]
[7 ]

Tag et arbitrært punkt, P, på linien (du bestemmer!), jeg kalder det her (a,b).

Lad W=(10,12): Find vektor PW.
Find PW på v (her benytter du din formel).

Kig på din nye vektor og punktet (a,b).
Adder disse og du skulle gerne opnå punktet du søger.


Skriv et svar til: HJÆLP!! Matematik-blæk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.