Dansk Historieopgave

Historieopgave -emne

24. september 2004 af Feel (Slettet)
Hey går i 2.g og SA... jeg skal jo som alle andre skrive en historie opgave i 2.g.. er der nogle der har nogle emner hvor man kan lægge et højt niveau og score en god karakter?

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2004 af frodo (Slettet)

hvis du har samf på højnivesu, ville det være taktisk smart at skrive om et emne, hvor du kan udnytte di viden fra samf. Lav noget om retsopgøret efter 2. verdenskrig, den kolde krig, eller andet samfundsfagligt relevant historie.

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2004 af *A* (Slettet)

skrev selv om cubakrisen, det var ret spændende og lærerigt...

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2004 af Marcus (Slettet)

Jeg går også i 2.G og har SA på A, jeg regner med at skrive om noget indenfor romerriget, højst sandsynligt om de politiske magtkampe omkring Caesars tid.

Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2004 af Michael Hansen (Slettet)

Hvis du går efter en høj karakter bør du behandle et emne, der er unikt.

Har netop givet dette tip til en anden, men deler det gerne med dig også ;0)

"Det glemte folkedrab"

I en tale, som Adolf Hitler holdt den 22. august 1939 til sine ledende officerer kort før Tysklands invasion af Polen, opfordrede han til nådesløs fremfærd mod mænd, kvinder og børn og spurgte retorisk: ”Hvem taler i dag længere om udryddelsen af armenierne?”

Ikke mange nævnte længere det armenske folkedrab, og det så Hitler som en mulighed for ubemærket at behandle jøder og polakker som det passede ham.

Ovenstående citat stammer fra www.folkedrab.dk, der er udarbejdet af Afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier under Dansk Institut for Internationale Studier.

Og dengang som nu fremstår det uhyggelige folkedrab på hen imod 1,5 millioner kristne armeniere som det ”mest succesfulde” massemord i nyere historie.

Få mennesker kender nemlig i dag til armeniernes voldsomme historie, og Tyrkiet har på effektiv og imponerende vis formået at kvæle ethvert forsøg på at få placeret et ansvar for tragedien.

Spørgsmålet er hvorfor? Hvordan kunne det gå til at et massivt folkedrab på over 1 million mennesker bliver udsat for kollektivt hukommelsesvigt i Europa?

"It is generally not known in the world that, in the years preceding 1916, there was a concerted effort made to eliminate all the Armenian people, probably one of the greatest tragedies that ever befell any group. And there weren't any Nuremberg trials".

Jimmy Carter, May 16, 1978, White House ceremony

Med venlig hilsen

Michael

PS. Hvis du ønsker yderligere info kan jeg som start anbefale http://www.folkedrab.dk/, http://www.aaainc.org/info/Genocide.pdf http://www.unitedhumanrights.org/pictures.htm eller http://www.theforgotten.org/intro.html

Skriv et svar til: Historieopgave -emne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.