Matematik

andengradspolynomium

15. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)
Heysan.

Er der en enkel som kan hjælpe mig med, hvad b og c betyder i et andengradspolynomium?

ligesom a bestemmer grafens udseende (grenenes retning) og d fortæller dens skæring(er) på x-aksen.

tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg ved at c er skæring med y aksen. Sæt selv x=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2008 af Isomorphician

b er tangenthældningen i x = 0

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 Er b ikke skæringen emd y-aksen i det du omtaler?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2008 af Isomorphician

#3
Nej

Svar #5
15. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

dvs, hvis jeg sætter ligningen lig 0, finder jeg evt 2 rødder.

er det på disse punkter en tangent kan lægge sig. I så fald er det så denne tangents hældning det drejer sig om?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2008 af Isomorphician

#5
Man kan konstruere en tangent på et hvilket som helst punkt på en parabel.

b er tangentens hældningskoefficient i det punkt hvor grafen skærer y-aksen.

Svar #7
15. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Fantastisk :) tak. nu går det op....

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2008 af Isomorphician

Det kan ses ved at differentiere andengradsfunktionen.
f(x) = ax^2 + bx + c
f'(x) = 2ax + b
f'(0) = b

Svar #9
15. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hm, ja det var lige akkurat den jeg skulle videre til nu!

- men hvordan kan man ved hjælp af differentiering konkludere at b er tangentens hældningskoefficient ved grafens skæring med y-aksen?

Sorry, men behøver virkelig det her skåret ud i pap (: tak tak.

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2008 af Isomorphician

Fordi f'(x) beskriver tangentens hældningskoefficient i et vilkårligt punkt x.
Ved skæring med y-aksen er x = 0 og ved indsættelse fås:
f'(0) = b

Svar #11
15. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)

aaaaaah, det er jo simpelt nok! æv. men tak for det da :)

Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.