Matematik

2gradsløsning diskrimanten

16. juni 2008 af studentpigen (Slettet)
hej

jeg har fået til opgave , at fortælle om løsning af andengradsligninger, og om diskriminanten d og dens betydning.

hvad betyder diskriminanten? er det hvordan toppunktet punkt ligger

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2008 af Isomorphician

d fortæller hvor mange løsninger ax^2 + bx + c = 0 har
d > 0 => 2 løsninger
d < 0 => ingen løsninger
d = 0 => 1 løsning

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2008 af Isomorphician

"er det hvordan toppunktet punkt ligger"..
ja, diskriminanten har også betydning for hvor toppunktet ligger.
Betragt toppunktsformlen:
T = (-b/2a, -d/4a)

Svar #3
16. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

kan man sige kort sagt, d bestemmer toppunktets beliggenhed på y - aksen sammen med a


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det kan man godt, men så skal du også lige skrive formlen op for toppunktet som i #2. Det kunne jo også være 3a/5d. Det kan man ikke se ud fra din beskrivelse.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2008 af camilla-pedersen (Slettet)

jeg har en opgave der fortæller lidt om det hvis du har brug for hjælp så spørg [email protected]

Skriv et svar til: 2gradsløsning diskrimanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.