Matematik

Logaritme/potensregler

17. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)
Kan nogen forklare, hvorfor:

10^(log(a)*x) = a^x ?

Svar #1
17. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

For 10^log(a) = a

Hvorfor bliver det ikke a*x?

Svar #2
17. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Når 10^log(a) = a

Hvorfor bliver det ikke a*x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2008 af mathon

fordi
10^(log(a)*x) = 10^(log(a^x)) = a^x

og
10^(log(a*x)) = 10^(log(a)+log(x)) = 10^(log(a))*10^(log(x)) = a*x

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2008 af mathon

...da
10^(x+y) = 10^(x)*10^(y)

Svar #5
17. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

#3 Til det første: Hvilken generel regel har du brugt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2008 af dnadan (Slettet)

log(a^x)=log(a)*x

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2008 af mathon

...den i #6 anviste...:-)

Svar #8
17. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Ja, okay. Hehe :D. Jeg bliver nok ligenødt til at tænke lidt over den.. Det er måske så også meget godt.

Men tak for hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juni 2008 af mathon

...det er ALTID godt!!!:-)

Svar #10
18. juni 2008 af Kokosmarie (Slettet)

Endelig indser jeg, det er rigtigt. Det var godt nok i en 11. time. Puha.

Men mega fedt, at man får så vildt god hjælp herinde

Skriv et svar til: Logaritme/potensregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.