Studér i udlandet

medicin i udlandet

18. juni 2008 af speedometer007 (Slettet)
JEg har ladet mig vide, at det er muligt at tage til polen og studere medicin hvis man ikke kan komme ind her. Men er der nogen herinde som ved hvilket gennemsnit man skal have? Hvormeget det koster? Om man med en uddannelse fra Polen er berettiget til at kunne prakitsere i DK? Og er ansøgningsfristen også 5. juli til uddannelser uden for dk?

Jeg ser frem til en svar


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. juni 2008 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,


Der er forskellige optagelseskrav og tidspunkter afhængig af hvor i Polen du søger. Du er nød til at søge lidt rundt på nettet for at finde de forskellige universiteter i Polen der udbyder medicin (på engelsk).

Du skal regne med at prisen for et medicinstudie i polen er mellem 500.000kr til 1.000.000kr. Du skal så ligge det til som du skal bruge for at opholde dig i Polen (husleje, mad osv). Du bør undersøge muligheden for su og for at kunne bruge uddannelsen i Danmark når du er færdig.


Held og lykke!

Brugbart svar (2)

Svar #2
18. juni 2008 af Roman Garcia (Slettet)

Det er måske nemmere og billigere at satse på kvote 2 eller en anden uddannelse.
Umiddebart optages 50% på kvote 2 på SDU, så der er jo muligheder for at gå den vej. Hvis du tager til Polen er det dyrt og du kan ikke med 100% sikkerhed sige, at du får en uddannelse, der er brugbar i Danmark. Du kan naturligvis bruge uddannelsen i Polen, men umiddelbart tror jeg at lønnen og forholdene for en læge er lidt bedre i DK.

Brugbart svar (2)

Svar #3
18. juni 2008 af Roman Garcia (Slettet)

Du kan dog også prøve at spørge på studmed.dk. Det er en hjemmeside, der ligner studieportalen lidt, men som primært benyttes af medicinstuderende. De vil muligvis kunne komme med et mere kvalificeret svar.

Brugbart svar (2)

Svar #4
18. juni 2008 af windows97 (Slettet)

Hej

Jeg har to kusiner der studere Medicin i Polen. Så vidt jeg ved så skal man have 75% gode karakter.

Svar #5
18. juni 2008 af speedometer007 (Slettet)

tak for jeres hjælp....Nogen der har nogle mere præcise svar?

Brugbart svar (2)

Svar #6
18. juni 2008 af BentJ (Slettet)

#4
Hvad mener du med: "Så vidt jeg ved så skal man have 75% gode karakter." - 75% gode karakterer?

Brugbart svar (2)

Svar #7
22. juni 2008 af windows97 (Slettet)

Svar #6


Sory hvis jeg skrev det uklart, men du ved der er jo forskelige karakter system fra land til laand. Derfor siger de at man skal mindst have 75 % gode karakter .Med de 75 % gode karakter i DK's tilfælde svarer det til ca. 9



12/100*12 = 9 . Håber ikke jeg gjorde jer endnu mere forvirret :)

Brugbart svar (2)

Svar #8
22. juni 2008 af windows97 (Slettet)

12/100*75 = 9 :)

Brugbart svar (2)

Svar #9
14. august 2008 af bayan (Slettet)

holda helt op...det koster ille en miliion læse i polen


Brugbart svar (2)

Svar #10
18. juni 2009 af mrpat (Slettet)

alle lægeuddanelser inden fra et EU universitet er lige stillet med det danske. Bare du kan gennemføre den og derefter tage turnus/basisuddannelse herhjemme som er nemt at få sådan en stilling på landets sygehuse.

Kig på univerisiter i Ungarn og Rumænien. De er super gode med top lægeskoler ,samt meget billige

ca. 5000EURO/ÅR x 6= 30 000EUROx 7,5= 225 000DKK

Jeg kender en dele læger fra Somalia som praktiserer  lægegerningen herhjemme, hvorofor ikke dem fra EU landene? det virke ret udvidende:-)

Held og Lykke


Skriv et svar til: medicin i udlandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.