Matematik
eksp. udv.
18. juni 2008 af
Kale (Slettet)
Hvis man skal finde de to konstanter a og b, der optræder i regneforskriften f(x)=b*ax.
Hvilke en formel skal man da bruge?
Hvilke en formel skal man da bruge?
Svar #2
18. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Såfremt du kender to punkter der ligger på grafen kan du bruge:
a=(y2/y1)^(1/(x2-x1))
b findes ved at indsætte et punkt og a i f(x)=b*a^x.
Formlen for a findes ved division af to eksponentielle funktioner.
a=(y2/y1)^(1/(x2-x1))
b findes ved at indsætte et punkt og a i f(x)=b*a^x.
Formlen for a findes ved division af to eksponentielle funktioner.
Svar #3
18. juni 2008 af Kale (Slettet)
Godt. Det mente jeg også. Mange tak.
Men hvis man skal finde b, bruges denne formel så ikke: b=y1/a^x1?
Men hvis man skal finde b, bruges denne formel så ikke: b=y1/a^x1?
Skriv et svar til: eksp. udv.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
