Matematik
potensfunktioner
19. juni 2008 af
jininii (Slettet)
jeg har en sætning som hedder:
f(x)=b*x^a
bevis:
f(kx)^a=b*(k*x)^a
b*k^a*x^a
b*x^a*k^a
(fx)*k^a
det er jeg ikke forstår er hvor f(x) bliver af i anden og 3 sætning....og så kommer den lige pludslig igen?
f(x)=b*x^a
bevis:
f(kx)^a=b*(k*x)^a
b*k^a*x^a
b*x^a*k^a
(fx)*k^a
det er jeg ikke forstår er hvor f(x) bliver af i anden og 3 sætning....og så kommer den lige pludslig igen?
Svar #2
19. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Måske mener du
f(kx) = b*(kx)^a = b*(k^a)*(x^a) = f(x)*k^a
Det sidste udtryk fås ved substitutionen b*x^a=f(x) idet f(x):=b*x^a
f(kx) = b*(kx)^a = b*(k^a)*(x^a) = f(x)*k^a
Det sidste udtryk fås ved substitutionen b*x^a=f(x) idet f(x):=b*x^a
Skriv et svar til: potensfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
