Matematik
Faktoropløsning, bevis
20. juni 2008 af
mathias-s (Slettet)
Hej.
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan man beviser at:
ax^2+bx+c=a(x-r1)^2
r1 er rod nr. 1 og diskriminanten er jo 0
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan man beviser at:
ax^2+bx+c=a(x-r1)^2
r1 er rod nr. 1 og diskriminanten er jo 0
Svar #1
20. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Det er også besværligt! Det er ren bogstavregning, hvor du sætter r1=-b/(2a) ind og regner løs, dvs.
a(x-(-b/(2a)))^2
Skal udregnes og reduceres til
ax^2+bx+c
Hvor du får brug for, at d=0 for så kan du finde c ud fra ligningen:
b^2-4ac=0 <=> c=b^2/(4a)
og så kommer pengene til at passe...
a(x-(-b/(2a)))^2
Skal udregnes og reduceres til
ax^2+bx+c
Hvor du får brug for, at d=0 for så kan du finde c ud fra ligningen:
b^2-4ac=0 <=> c=b^2/(4a)
og så kommer pengene til at passe...
Svar #2
20. juni 2008 af mathias-s (Slettet)
nå okay, det var netop det sidste vedrørende c, jeg manglede.
mange tak for dit hurtige svar :)
mange tak for dit hurtige svar :)
Svar #3
20. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Ja, c mangler tilsyneladende totalt - indtil man kommer i tanke om, at d=0. Selv tak!
Skriv et svar til: Faktoropløsning, bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
