Matematik
Potensudvikling
22. juni 2008 af
Crowndeer (Slettet)
Hej!
Er der nogen der ved hvordan man finder ud af, hvor mange procent x vokser, hvis man ved hvor mange procent y vokser?
Jeg har formlen
k^a = r
hvor k^a er x's vækst og r = y's vækst.
Kan sagtens bruge den når jeg kender x's vækst, men når man kender y's vækst, hvad skal man så skrive?
Hvis y vokser 29%, skal jeg så skrive k^a = 1,29 og så regne det ud derfra?
Har engang skrevet ned, at k = r+1, og så burde r = k-1, men det synes jeg bare ikke rigtig giver mening. Så skulle der jo stå k^a = 0,29?
Håber nogen kan hjælpe :)
Er der nogen der ved hvordan man finder ud af, hvor mange procent x vokser, hvis man ved hvor mange procent y vokser?
Jeg har formlen
k^a = r
hvor k^a er x's vækst og r = y's vækst.
Kan sagtens bruge den når jeg kender x's vækst, men når man kender y's vækst, hvad skal man så skrive?
Hvis y vokser 29%, skal jeg så skrive k^a = 1,29 og så regne det ud derfra?
Har engang skrevet ned, at k = r+1, og så burde r = k-1, men det synes jeg bare ikke rigtig giver mening. Så skulle der jo stå k^a = 0,29?
Håber nogen kan hjælpe :)
Skriv et svar til: Potensudvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
