Matematik

TI-83 hjælp

27. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
hej, jeg skal ha lavet et program til beregning af linies ligning:

Jeg sidder og prøver at lave nogle forskellige formler til matematik
og ville gerne høre om nogle kunne hjælpe mig hvordan man gør,
om der evt findes en guide.

Jeg kunne godt tænke mig at ha denne her:

Eksempel

Bestem en regneforskrift for den liniær funktion f,
hvis graf går gennem punkterne A(-12;48) og B (13;123)

Vi ved, at
f(x) = ax+b

1. først bestemmes a:
a= (y2-y1)/(x2-x1)
= ( 123 - 48)/(13-(-12))
= 75/25
= 3

vi har derfor, at
f(x)=3x+b

2. Dernæst bestemmes b:
vi benytter, at f.eks. A(-12;48) ligger på grafen for f.
Dvs., at:

f(-12) = 48

Altså:

48 = 3(-12) + b
b= 84

dvs.
f(x)= 3x+84

Ja så er mit spørgsmål bare hvordan man gør, er der evt en guide...

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2003 af Jean

Kan du ikke bare bruge statfunktionen.

Hvis du absolut vil til at kode et program, er det da en fin "algoritme" du selv kommer med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2003 af d4dr-long (Slettet)

Læs i den bog der fulgte med din calc, der er et helt afsnit om hvordan man programmerer i TI-BASIC (Du kan vist oxo bruge en eller anden slags assembly, men det står der vist ikke noget om i bogen).

Svar #3
27. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

ja for tanken var at man bare skulle faste de 2 punkter ind, og så klarede dyret resten

Svar #4
27. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej.
Jeg har ikke lige tid til at vise dig et helt program. Men her er et til at beregne hældnignen ud fra to punkter.

:Disp "(X1,Y1)
(X2,Y2)
:Prompt X,Y,A,B
:(B-Y)/(A-X)->H
:Disp "HAELDNING
ER" , H
:

ellers kan du læse om programmering i bogen du fik med din lommeregner.

Svar #5
27. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja nu er vi derhen ad

Svar #6
27. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej.

Det burde være muligt at finde et lignende program som text-fil et eller andet sted på internettet.
Jeg har fx fundet mange programmer til min CASIO som text-filer på internettet.
Da jeg søgte efter nogen programmer til CASIO stødte jeg også på flere sider med "TI resources".
Ellers ville jeg nok sætte mig ned, og prøve at skitsere et program ned på papir, efter at jeg havde læst i manualen til maskinen, hvad de enkelte kommandoer betyder.

Mvh. Sigmund

Skriv et svar til: TI-83 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.