Matematik

Tangenthældning.

20. juli 2008 af DonAnker (Slettet)
Jeg vil gerne bede om hjælp til følgende opgave:

"Bestem for en funktion med forskriften f(x) = 2x^5-x^-2 tangenthældningen for X = 2."

Jeg går ud fra jeg skal bruge 3 trins sætningen, men hvordan?


Jeg er ved at gå ud af mit gode skind over det her, og har nu siddet snart 1 time med det!!

Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Find f'(x0), hvor x0=2

Svar #2
20. juli 2008 af DonAnker (Slettet)

Okay,?

Kan du uddybe det lidt?

Evt. komme med en længere forklaring, så jeg kan skrive det ned som eksempel og bruge?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja. Husk på, at f'(x) beskriver hældningen til f(x). Hvis man indsætter en bestemt værdi, x0, i den afledte funktion, f'(x) finder man dermed hældningen i dette punkt.
Til beskrivelse af hele linien som tangere f(x) i et punkt, bruger man tangentlignineg som er beskrevet således:
y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

Svar #4
20. juli 2008 af DonAnker (Slettet)

For satan. Hvorfor bor du ikke i københavns området, så jeg kunne tilbyde at hyre dig som ekamenshjælp :)

Så det vil sige at jeg sætter 2 ind på X´s plads så det blir:

2*5^4-2^-2 => 10^4 (og?)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hehe, beklager :P
Jeg hjælper lige med at differentiere.
f(x) = 2x^5-x^-2
f'(x) = 5*2x^4 -(-2x)^-3 = 10x^4+2x^-3 => 10*2^4+2*2^-3=??
Tast det selv ind på din lommeregner :)

Svar #6
20. juli 2008 af DonAnker (Slettet)

Jeg får det første led til 160, men det andet led giver mig syntax error?

Det er vel ikke sådan at du evt. har en MSN jeg kan få?

Svar #7
20. juli 2008 af DonAnker (Slettet)

SÅDAN!

Skidegodt Daniel!

Nu fik jeg endelig det rigtige facit.

f(2)= 160,25

Men er det en funktion? Det var jo egentlig det jeg blev spurgt om?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, du kan bare tilføje mig [email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. juli 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, det er ikke en funktion, men bare hældningen. Og det er dét du bliver bedt om at finde. Hvis du vil have fat i en funktion til beskrivelse af tangenten, skal du bruge tangentligningen som jeg ahr beskrevet i #3

Skriv et svar til: Tangenthældning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.