Matematik

Diff.

29. september 2004 af Moderatoren
Nogen der kan give mig et hint til hvordan jeg skal differentiere denne stamfkt.!?

F(x)= x+1-(1/x+1)-2ln(x+1) , x er større end -1

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2004 af frodo (Slettet)

det kaldes kædereglen..
den indre diff gange den ydre diff af den indre-

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2004 af Samuel (Slettet)

Hvis der står (1/(x+1), skal du huske, at det også kan opfattes som (x+1)^(-1)..


Svar #3
29. september 2004 af Moderatoren

Forstår ikke hvad dú skriver, frodo!!??
den ydre diff af den indre...??

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2004 af frodo (Slettet)

sorry..
Men kender du kædereglen eller reglen for differentiation af en sammensat funktion. Det er den jeg prøver at nævne, hvor diff betyder differentieret.

Svar #5
29. september 2004 af Moderatoren

Kender ikke kædereglen!

det skal i øvrigt give (x/x+1)^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2004 af May010 (Slettet)

Fandt du ud af den? Jeg sidder nemlig og bøvler med den samme...

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2004 af frodo (Slettet)

havde vi ikke den opgave oppe at vende igår??

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2004 af May010 (Slettet)

Der var jeg her i hvert fald ikke så...

Skal jeg ikke bare differentiere led for led og det sidste led som en sammensat fkt.???

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2004 af frodo (Slettet)

lige præcis.. Og det sdkal så reduceres for at det kommer til at ligne facit

Svar #10
29. september 2004 af Moderatoren

#8 pudsigt!:-)

Okay prøver det!


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2004 af frodo (Slettet)

det midterste led er i øvrigt også en sammensat funktion..

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2004 af May010 (Slettet)

Når man differetierer 1/(x+1) får jeg tælleren til 0, men min lommeregner siger tælleren skal give -1???

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2004 af May010 (Slettet)

er det? den har jeg differentieret som en brøk.. er du sikker på at det er en sammensat altså 1/(x+1)?

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. september 2004 af M18 (Slettet)

For den til at blive 1....
= 1-(-x+1)^-2 - 2*(x+1)^-1 = 1+(2/(x+1)) - (2/(x+1)) = 1
Får i det samme??

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2004 af frodo (Slettet)

??

d(1/(x+1))/dx=1*-1/(x+1)^2

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. september 2004 af frodo (Slettet)

du kan også differentiere det som en brøk, men du fr samme resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. september 2004 af frodo (Slettet)

glemmer at dividere med nævneren i anden!!

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. september 2004 af May010 (Slettet)

ok, jeg kan bare ikke få den til at gå op..

jeg har differentieret led for led og så får jeg: 1 - ((-1)/(x+1)^2) - (2/(x+1))

og så sætter jeg på fællesbrøkstreg.. men der må være noget jeg har gjort forkert...

Skriv et svar til: Diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.