Kommentarer til Studieportalen.dk

Sexisme på studi

13. august 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

Jeg er efterhånden ved at være dødtræt af dette forum. Folk påpeger at de hjælper de kønne piger, der uploader fotos af sig selv, andre laver skønhedskonkurrencer så man kan vinde en trekant osv.

Det er totalt nedgørende, og det irriterer mig at skulle læse det sexistiske lort konstant.

Styr dog Jeres pubertære Helvede og få et rart liv.

Hvad har ejerne tænkt sig at gøre ved opblomstringen af denne fantastiske stemning?


Brugbart svar (7)

Svar #1
13. august 2008 af piper (Slettet)

Jeg synes, vi har snakket om det her så mange gange, men alligevel er der er ikke sket nogen forbedring af betydning.

Flere (eller bare mere aktive) forummoderatorer, så tror jeg let, vi kan komme problemet til livs. Der er flere, der bruger utrolig meget tid herinde, så det burde ikke være noget problem med oprustning. I særligt grove tilfælde kan man muligvis indføre IP-ban, men man bør være omhyggelig med dette mht. det IT-tekniske.

En bedømmelses- og anmeldelse-af-bruger-feature lader til at være det eneste, som Studieportalen er kommet op med. Disse features lader ikke til at have nogen betydelig effekt.


Brugbart svar (6)

Svar #2
13. august 2008 af Jerslev

#1: Så vidt jeg har forstået det nye system, så ryger der en besked til Sam og Jean hver gang et indlæg flagges med "spam" og dermed kræver det nye system blot, at man rent faktisk benytter sig af bedømmelsesfunktionen, når man læser emnerne igennem. Det mest optimale ville selvfølgelig være, hvis ingen ville misbruge systemet, men det vil jo nok ske alligevel; intet system er jo perfekt. Jeg ville dog ikke være så hurtig til at bedømme effekten af det nye forum, for det er trods alt lige kommet op at køre og størstedelen af brugerne herinde kommer ikke på før skoleårene rundt omkring starter rigtigt op.

Sagt kortere, så tror jeg, at vi skal se tiden an lige pt., for det nye system skal nok vise sig at have en effekt. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (5)

Svar #3
14. august 2008 af piper (Slettet)

#2:

Det kan godt være, at tiden skal ses lidt an mht. det nye system, men det udelukker vel stadig ikke oprustning og i særlige tilfælde IP-ban som mulige metoder. Jeg er bare af den overbevisning, at hvis der er aktive moderatorer på siden det meste af tiden, som støvsuger for slam, så tror jeg også synderne føler, at de spilder deres tid mere.


Brugbart svar (8)

Svar #4
14. august 2008 af Sam

IP-ban giver bare ingen mening. Hvis jeg skal lukke af for de uheldige elementer, lukker jeg af for en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner - og det går simpelthen ikke.

Vi har MAX fokus på problemet og håber at brugerne vil være med til at stemme de uheldige elementer ud af forummet. Vi har lige nu meget fokus på at forbedre dette, således at forummet kan være mere selvregulerende.

Og så forsøger vi at gå i dialog med de brugere, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Håber også at dette kan hjælpe på problemerne.


Brugbart svar (5)

Svar #5
14. august 2008 af Mona. (Slettet)

Er det ikke noget med at hvis et indlæg bliver vurderet som Spam af over 5 forskellige brugere, så bliver indlægget skjult? Det synes jeg jeg så i en anden tråd.

Tilsvarende kunne man lave en ramme rundt om indlæg som har fået 5 Brugbare så de bliver fremhævet.


Brugbart svar (8)

Svar #6
14. august 2008 af klotte (Slettet)

# 0

Jeg er  ENIG .Mange tråde er spild af tid.

Men istedet for at blive irriteret og tøzefornærmet  synes jeg vi allesammen bare skal skrive spam og hjælpe studieportalen med både at sætte grænsen og være rummelige.

De små drenge har jo ikke noget liv  og har måske kramper i "højre hånd". Det er ikke alle begavede der også er begavet med sociale kompetancer.

Jeg ser dem lidt som  socialt handikappede og uden evner til at lærer at begå sig i en tone andre kan holde ud. Det problem bliver sandsynligvis størst for dem selv. De kommer aldrig til at fungerer på en arbejdsplads og får aldrig scorer den tøs de drømmer om.


Brugbart svar (10)

Svar #7
14. august 2008 af Mia-dk (Slettet)

#0 Det er jo bare nogen drenge, som laver lidt sjov. Hvis du ikke synes om det, kan du jo se den anden vej :)


Svar #8
14. august 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

Godt at man kan påvirke det lidt ved at markere som spam.

#7

Nej, jeg kan ikke bare se den anden vej længere. Jeg gider ikke at læse om nesættende bemærkninger til kvinder baseret på deres køn. Er du klar over, hvor mange mennesker det påvirker? Desuden får jeg mails fra bl.a. Mathfreak, om at jeg er med i slønhedskokurrencer osv, så jeg synes egentlig ikke at det er sjovt længere.

Desuden er emnet omkring udveksling af information for fotos krænkende. Tænk hvis nogle piger ikke får hjælp, pga at de ikke vil prostituere sig selv?

Jeg har intet imod prostitution, men Studi er et infosted.


Brugbart svar (5)

Svar #9
14. august 2008 af kleif

#8 Husk du har muligheden for at Blokere for en bruger - samt at gøre administratorene opmærksom på en bruger, ved at Anmelde vedkommende.


Brugbart svar (11)

Svar #10
14. august 2008 af Mia-dk (Slettet)

Prostitution er vel en åbenlys overdrivelse!

Det kan da godt være at det krænker nogen, men det er vel ikke deres hensigt. Det andet du skriver med udveksling af information af fotos kender jeg ikke nogt til.


Brugbart svar (8)

Svar #11
14. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

Kære Eksamenshaj. Det er ikke til at vide hvornår disse ting er krænkende. Hvorfor skulle jeg bruge studieportalen til at krænke folk, og hvad får jeg ud af det?

Det var en leg. Helt uskyldig leg, og jeg har faktisk modtaget meget positivt respons fra PB-systemet.


Svar #12
14. august 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

#10

Det jeg taler om vedr. prostitution, er selve det at udveksle oplysninger for fotos. Bytning af fotos for information, på baggrund af et seksuelt motiv. Ikke på fotoet, men fra math-freaks synspunkt.

Jeg understreger igen, at jeg går ind for prostitution, men Studieportalen bør tage dette i opløbet, inden det udvikler sig, da dette bør være et sted man kan opholde sig i fred for handler. Info er gratis.

Mia-dk,  jeg ved ikke, hvorfor du spiller så uskyldig, da det var dig selv, der gjorde det med Math-freak i denne tråd:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=560401


Svar #13
14. august 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

#10

Du skriver i #31 i ovenomtalte tråd, at du har sendt ham det anmodede foto.

#12

Uskyldig leg kan du afholde privat. Andre kan optage det anderledes.


Brugbart svar (9)

Svar #14
14. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

Hvor latterligt at det blev slettet. Hvis jeg husker det ret, skrev Mia noget med "hvad er forskellen mellen log og ln" - og det er nu slettet fordi det var "irrelevant".


Brugbart svar (8)

Svar #15
14. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

#13 Det vil jeg gøre næste gang. MEN det er nemmere at gøre i et offentligt rum, hvis der skal mange med på legen.


Brugbart svar (8)

Svar #16
14. august 2008 af math-freak++ (Slettet)

Tak for dine privatbeskeder Eksamenshaj. Man kunne jo få den idé, at du ikke synes om legen, fordi du ikke engang gik videre i 2. runde?


Brugbart svar (7)

Svar #17
14. august 2008 af Mona. (Slettet)

math-freak++, hvad med at "føre legen videre" på dating.dk eller arto.dk? Der er der sikkert mange der gerne vil lege med!

Jeg er efterhånden også ret træt af al den "støj" der fylder trådene. Synes ikke SP burde bruges til den slags. Og hvis det virkelig er så svært at undgå så brug beskedsystemet. Vi er en del som vil bruge SP til LEKTIER og SKOLE, og ikke til DATING og FLIRT:


Svar #18
14. august 2008 af Eksamenshaj. (Slettet)

#16

Det var så lidt math-freak. Det ville vel være uhøfligt af mig ikke at vsare dig, når du ligefrem skrev til mig om hvad jeg synes og gjorde mig opmærksom på det, ikke?


Brugbart svar (5)

Svar #19
14. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

#8 Misforstå mig nu ret! Du kan aldrig forhindre, at flere brugere måtte have lyst til at hjælpe en bruger, der har lagt attraktive billeder af sig selv ud på sin profil. Jeg vil dog mene, at de særligt dygtige hjælpere er så glade for deres fag, at de ønsker, at det kommer ud til flest muligt. Jeg læser normalt ikke folks profiler før, men snarere efter, jeg har hjulpet dem

Det primære problem med at "mange tråde er spild af tid", er nok først og fremmest, at det kan gå hen og blive en slags overspringshandling at følge med i dem. Man kan sidde og overveje: skal jeg lave noget seriøst, fagligt og tørt, eller skulle jeg måske bare lige "hurtigt" se, hvordan det går med den eller den tråd, hvor der var vildt drama sidst jeg læste....

Jeg anser det også som et problem, hvis brugere føler sig krænket - hvorfor jeg f.eks. er imod at Eksamenshaj modtager mails som nævnt i #8. Mit råd vil dog være enkelt: blokér brugeren! Du regner vel ikke med at modtage noget konstruktivt fra den side, så hvad skulle argumentet være for ikke at blokere vedkommende. Det afværger selvfølgelig ikke krænkelserne i de offentlige fora.

Internettet er et sted, hvor det er svært at undgå helt, at nogen lever højt på anonymiteten. Derfor er det under alle omstændigheder en fornuftig ting, hvis internettets brugere øver sig i at forholde sig selektivt til de udsagn, de får smidt i hovedet. Der kan måske også gå en sport i at føle sig krænket på sit køns vegne? Læg mærke til at mange brugere herinde er flinke til f.eks. at sige "du skal ikke tage dig af den og den bruger, vedkommende skriver så meget pis alligevel".

Jeg er ikke sikker på, at der kan findes en "forkromet politisk løsning" på det her, men ifølge Jehovas Vidner er politiske løsninger også utopi. Derfor afholder Vidnerne sig bl.a. fra at deltage i folkeafstemninger (kun Guds Rige er løsningen). Måske har de ret - i så fald har jeg nok sat mine penge på den forkerte hest...

Jeg tror på, at man kan komme et stykke ad vejen med politiske tiltag her på siden, men jeg opfordrer samtidig de irriterede brugere - især dem, der bliver irriteret på andres vegne - til at dæmpe dramaet lidt. Nogle vil sikkert mene, at jeg enkelte gange selv har deltaget med lidt for megen humor i de afsporede debatter. Jeg er her for at hjælpe (når jeg har tid, lyst og overskud), men jeg har ikke spor imod en god debat med et humoristisk islæt!


Brugbart svar (4)

Svar #20
14. august 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Der er sjovt nok ingen, som har stillet følgende spørgsmål: "Hvorfor bliver I piger krænket af math-freaks indlæg?"


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.