Matematik

reducér, hvordan?

14. august 2008 af Kumuluzz (Slettet)

Hvordan er det jeg skal reducere dette udtryk? Gøre hvad først? gange hvad med hvad? kan ik finde hoved eller hale i det

xy + 3xy ( x - 1 ) - 2xy + 1


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: xy+3xy(x-1)-2xy+1 = -xy+3x²y-3xy+1 = 3x²y-4xy+1

Jeg starter med at kigge på ledene, hvor xy indgår. Herefter ganger jeg ind i parantesen og foretager det første igen. Dermed når jeg frem til ovenstående resultat.


Svar #2
15. august 2008 af Kumuluzz (Slettet)

af en eller anden grund bliver jeg bare mere forvirret af det du siger


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

xy + 3xy ( x - 1 ) - 2xy + 1
=
-xy+3xy(x-1)+1    (trukket -2xy fra xy)
=
-xy+3x2y-3xy+1   (ganget 3xy ind i (x-1)
=
3x2y-4xy+1          (trukket -3xy fra -xy og rykket rundt på udtrykket)


Svar #4
15. august 2008 af Kumuluzz (Slettet)

tak, skal lige tænke lidt over det, men tror godt jeg kan se det logiske i det nu.. tak igen.. :)


Skriv et svar til: reducér, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.