Matematik

Integral - TI-89

15. august 2008 af not (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med, hvordan jeg indtaster følgende integraler i TI-89, idet jeg ikke tror at de skal indtastes ens.

A = ∫ 0,6x2 – 2x + 5 dx = 25 

Hvor a = 0 og b = t     A = ∫ f(x) – g(x)dx =  ∫ (x + 3) – (x2 – 5x + 8)dx   Hvor a = 1 og b = 5

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2008 af mathon

0,6x2 – 2x + 5 dx

tast
solve(S(
0,6x^2–2x+5,x,0,t)=25,t)

S(x+3–(x2–5x+8),x,1,5)


Svar #2
15. august 2008 af not (Slettet)

Takker for svaret


Svar #3
15. august 2008 af not (Slettet)

Jeg får altså en fejl, når jeg taster det ind i lommeregneren

når jeg taster

tast
solve(S(
0,6x^2–2x+5,x,0,t)=25,t)

får jeg en fejl "Warning: more ssolutions may exit

og når jeg taster den anden ind får jeg en fejl omkring der mangler en parentes


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2008 af mathon

...har lige testet dem - virker perfekt:

solve(S(0,6x^2–2x+5,x,0,t)=25,t) --> t=5

S(x+3–(x2–5x+8),x,1,5) = 32/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2008 af mathon

...dit problem ligger selvfølgelig i decimalkommaet, som er et "dot" (dansk: punktum) og adskillelsestegnet er et komma,
hvilket jeg tastede rigtigt ind, men ikke tænkte på at skrive sådan:

den opdaterede udgave bliver

solve(S(0.6x^2–2x+5,x,0,t)=25,t)
display: t=5

S(x+3–(x2–5x+8),x,1,5)
display: 32/3


Svar #6
15. august 2008 af not (Slettet)

Tak prøver lige igen


Skriv et svar til: Integral - TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.