Matematik

polynomier nulpunkter

19. august 2008 af idababy (Slettet)

Hej alle sammen!

Vi har brug for hjælp med en opgave om polynomier. Der står flg.

a)      f(x) = x3-12x <=> x(x^2-12). Vi har altså faktoriseret den, men mangler at finde nulpunkterne, men vi forstår ikke helt hvordan vi skal gøre med den nulpunktsregel?     På forhånd tak Venlig hilsen Ida & Laura

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2008 af Isomorphician

Nulreglen siger at hvis a*b = 0 skal enten a eller b være lig 0 (eller både a og b).

Ved x(x^2 - 12) kan man derfor se at enten x eller x^2 - 12 skal være lig 0.

Løs derfor x = 0 (giver sig selv) og x^2 - 12 = 0


Svar #2
19. august 2008 af idababy (Slettet)

Okay super, mange tak . Nu forstår vi :)


Skriv et svar til: polynomier nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.