Matematik

Hjælp til røringspunktet.

19. august 2008 af kim19 (Slettet)

Opgaven lyder:

Bestem røringspunkterne for de to tangenter til parablen med ligningen y = 0,5x^2 - 5x + 14,5, der har hældningerne 2 og -0,5

Altså jeg skal difencere den først så ligningen kommer til at hedde y=0,25x^ -5

og hvad gør jeg så her fra for at få røringspunktet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2008 af Isomorphician

f(x) = 0,5x^2 - 5x + 14,5

f'(x) = x - 5

Du skal så starte med at finde de steder hvor f'(x) = 2 og f'(x) = -0,5


Svar #2
19. august 2008 af kim19 (Slettet)

hvorfor bliver det ikke 0,25X ? tag man ikke 2 tallet ned og ganger det med 0,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af Isomorphician

#2

Jo, og 0,5*2 = ??


Svar #4
19. august 2008 af kim19 (Slettet)

nåå ok så vi har

f'(x) = x - 5

så finder med bare f'(x)=2 og af -0,5 og det gøres med tangent ligningen, og så har man svaret er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2008 af Isomorphician

Når du løser f'(x) = 2 finder du x-værdien til det punkt på parablen hvor tangenthældningen er 2.

Ligeledes for f'(x) = -0,5.

Derefter skal du finde finde f(f'(x)=2) (y-værdien til det punkt på parablen hvor tangenthældningen er 2).

Til sidst kan du bruge forskriften for tangenten til at finde den endelige forskrift:

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)


Svar #6
19. august 2008 af kim19 (Slettet)

Tak


Svar #7
19. august 2008 af kim19 (Slettet)

jeg har fået x værdien til 7 ved x-5=2 og løst den. Er gået i stå med at finde y værdien ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2008 af Isomorphician

Nu skal du så finde f(7)


Svar #9
19. august 2008 af kim19 (Slettet)

forstår det vist ikke helt f(7)=x-5 giver jo stadig bare 2


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2008 af Isomorphician

husk at f(x) henviser til den oprindelige funktion:

f(7) = 0,25(72) - 5(7) + 14,5


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. august 2008 af Isomorphician

f(7) = 0,25(72) - 5(7) + 14,5

f(7) = 0,5(72) - 5(7) + 14,5


Skriv et svar til: Hjælp til røringspunktet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.