Matematik

ligninger = 0

19. august 2008 af cloudo (Slettet)

 I denne opgave bruges  tre funktioner

f(x) = 4

g(x) = 2x + 1

h(x) = 1/x

løs ligningerne

f * g = 0 <=> 4 * 2x + 1 = 0

g/f = 0 <=> (2x + 1) / 4 = 0

3h - g = 0 <=> (3 * 1/x) - 2x +1 = 0

g/h =0 <=> (2x+1) / (1/x) = 0

Er der ikke nogen der vil hjælpe? kender godt svaret men ikke mellemregningerne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2008 af Isomorphician

f*g = 0

4(2x+1) = 0

8x + 4 = 0

8x = -4

x = -0,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2008 af juventuz (Slettet)

#0 Hvor slipper tråden?

f * g = 0 <=> 4 * (2x + 1) = 0 er bare at gange parantesen ud og isolere x. osv...


Svar #3
19. august 2008 af cloudo (Slettet)

 jeg forstår ikke den her: 3h - g = 0 <=> (3 * 1/x) - 2x +1 = 0

er det her rigtigt? 

(3 * 1/x) - 2x +1 = 0

6x + 3 - 2 + 1/x = 0

6x + 1 + 1/x = 0

kan ikke komme videre


Svar #4
19. august 2008 af cloudo (Slettet)

 please er der ikke nogen der vil hjælpe mig med det 2 sidste?...

3h - g = 0 <=> (3 * 1/x) - 2x +1 = 0

g/h =0 <=> (2x+1) / (1/x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. august 2008 af Isomorphician

3h - g = 0

(3 * 1/x) - 2x +1 = 0 (x forskellig fra 0)

3/x -2x + 1 = 0

3 - 2x2+ x = 0

-2x2 + x + 3 = 0

d = 1-4(-2)(3) = 25

x = (-1±5)/-4 = 1,5 v -1


Svar #6
19. august 2008 af cloudo (Slettet)

 det sidste forstår jeg ikke..

d = 1-4(-2)(3) = 25

x = (-1±5)/-4 = 1,5 v -1

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. august 2008 af Isomorphician

Det er fordi det ender med at blive en andengradsligning. Derfor finder jeg d, diskriminanten for at finde begge løsninger til ligningen.

1,5 v -1 betyder at løsningen enten er 1,5 eller -1


Svar #8
19. august 2008 af cloudo (Slettet)

Nu forstår jeg tak..

please hjælp mig med den sidste også.. det er den eneste jeg mangler..

g/h =0 <=> (2x+1) / (1/x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. august 2008 af Isomorphician

(2x+1)/(1/x) = 0

x(2x+1) = 0

Vha nulreglen fås:

x = 0 v 2x+1 = 0

x = 0 v 2x = -1

x = 0 v x = -0,5


Svar #10
19. august 2008 af cloudo (Slettet)

 Mange og Tusind Tak!!!


Skriv et svar til: ligninger = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.