Matematik

skalarprodukt! bevis ..

20. august 2008 af visuu1 (Slettet)

heeej allesammen,
 

Nogen der ved beviset for:

(k *→a) * b = →a *(k*→b) = k*(→a*→b)

(regneregel for skalarprodukt)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2008 af peter lind

Du må skrive noget tydeligere. Jeg kan ikke få nogen mening i det.


Svar #2
20. august 2008 af visuu1 (Slettet)

altså jeg skal bevise sætningen:

(k *→a) * b = →a *(k*→b) = k*(→a*→b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2008 af Mester_Bean (Slettet)

jeg går ud fra, at a og b er vektorer og k er et tal, ik sandt?

Du skal benytte vektorenes koordinater: vektor a= (a1, a2) og vektor b=(b1,b2)

første del bevises: (k*a)*b=a*(k*b)
der omskrives på venstre side til koordinater:

(k * (a1,a2)) * (b1,b2) =
(k*a1,k*a2) * (b1,b2) (her benyttes definitionen for, hvordan man ganger tal med vektor) =
k*a1*b1 + k*a2*b2 (skalarproduktet af to vektorer) =
(k*b1,k*b2) * (a1,a2) (her går vi fra skalar til vektor) =
(k*b)*a og til sidst går vi fra koordinater til vektorer
 

det var første del, prøv selv at vis anden del


Svar #4
20. august 2008 af visuu1 (Slettet)

er den ikke bevist nu?
hva mener du med anden del ;s


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2008 af Mester_Bean (Slettet)

at →a *(k*→b) = k*(→a*→b)


Svar #6
20. august 2008 af visuu1 (Slettet)

okaay, mange tak for hjælpen ;d


Skriv et svar til: skalarprodukt! bevis ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.