Matematik

Help

20. august 2008 af LineHejhej (Slettet)

Bestem værdien af (x+h)^2 -h(h+2x), når h = 2 og x = 3

kan det passe at resultatet bliver =11?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2008 af Sherwood (Slettet)

(x+h)2-h(h+2x) = x2+h2+2xh-h2-2xh = x2

=>

32=9

Så nej. Men du må ikke forkorte først. Du skal indsætte tallene og så forkorte. I næste del af opgaven (mener jeg der er) skal du forkorte.


Svar #2
20. august 2008 af LineHejhej (Slettet)

hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Undskyld, jeg skrev det lidt kringlet. I opgaven formoder jeg, at du skal løse ligningen (hvor tallene indsættes) samt reducere udtrykket (uden tallene). Hvis jeg har ret i det, skal du gøre det således. Du må ikke først forkorte udtrykket og så indsætte x-værdien, som jeg gjorde i #1.

Er det mere forståeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Opgaven stammer i øvrigt fra sidste års eksamenssæt på B-niveau. Derfor jeg kender den. Vi lavede hele opgavesættet som hjemmesæt.


Skriv et svar til: Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.