Matematik

Grænseværdi og kvadratrod

21. august 2008 af Alucard0108 (Slettet)

Jeg har en opgave i en blækregning der lyder:

Bestem grænseværdien lim, h går mod 0: (f(x0+h)-f(x0))/h når

f(x)=KVADRATROD(x) og x0=4

Problemet er bare at jeg ikke kan finde ud af at reducere det rigtigt, så jeg går i stå ved

"lim, h går mod 0: (KVADRATROD(4+h)-KVADRATROD(4))/h"

Er der nogen der kan hjælpe med dette problem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af peter lind

Vanskeligheden består i kvrod(4+h). Du kan jo prøve at slippe af ved dette ved at definere r ved KVADRATROD(4+h)-KVADRATROD(4))/h =r. isolere KVADRATROD(4+h) i dette udtryk, kvadrere den fremkomne ligning og derefter isolere r.


Svar #2
22. august 2008 af Alucard0108 (Slettet)

Okay. Efter at have rodet rundt med det i noget tid og prøvet mig frem som du sagde, er jeg kommet frem til at grænseværdien = 1.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2008 af peter lind

Nej. Det burde blive 1/4

Opgaven tyder på at du har haft om differentialregning. Den afledede af kvrod(x) er ½/kvrod(x). Sætter du x=4 i dette får du 1/4


Skriv et svar til: Grænseværdi og kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.