Matematik

Nulpunktsbestemmelse.

21. august 2008 af Marc W (Slettet)

Hej alle!

Jeg har et problem med en opgave hvor jeg skal bestemme nulpunkterne for f og derefter finde monotoniforholdene.

Funktionen hedder:

f(x) = sinx+(sinx)^2, x er element i [0;2π]

Håber nogen kan hjælpe mig med den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af piper (Slettet)

Hint:

At finde nulpunkterne for f svarer til at løse f(x) = 0. Sæt y = sin(x) så kan du starte med at bestemme y, så y^2 + y = 0 er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2008 af piper (Slettet)

Jeg håber, du kan se ideen. Løsningerne til andengradsligningen er 0 og -1. Du kan altså nu kigge på sin(x) = 0 og sin(x) = -1...

Nu er du tæt på at være i hus.

Hint til sidste del: Differentiation, hvor kædereglen vil være nyttig, når du differentierer sin(x)^2.

Resten burde du kunne klare. Jeg er her ikke før lidt sent i aften, så det kan være, at der er en anden, der er sød at hjælpe dig videre, hvis der skulle opstå problemer.


Svar #3
21. august 2008 af Marc W (Slettet)

Ved at differentiere sinx + (sinx)^2 frå jeg cosx +2*cosx. dette sat lig nul hvor jeg prøver at finde nulpunkterne giver blot et meget mærkeligt resultat, så min differentiering må være forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2008 af piper (Slettet)

Jeg mente ikke kæderegel, men reglen for differentiation af et produkt. Undskyld klumseriet : - )


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2008 af piper (Slettet)

#3:

Prøv at læse #1 og #2. Første del med at finde nulpunkterne indebærer ikke differentiation.

Nu er jeg på farten. Halløj og held og lykke : )


Skriv et svar til: Nulpunktsbestemmelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.