Matematik

Hjælp!

21. august 2008 af bramming794 (Slettet)

Hej. Hjælp!

Jeg skal aflevere blækregning imorgen, og jeg mangler at løse 1 opgave.

Hvis i kunne hjælpe mig, ville min dag blive reddet :)

Opgave =

Angiv længde, bredde og højde på en kasse som kan rumme vandmængde.

Vandmængden = 1.6 liter.

Emil 14 år.


Svar #1
21. august 2008 af bramming794 (Slettet)

:) - Jeg mangler virkelig hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Hej emil. Du kan løse denne opgave på mange måder. Rumfang = højde * bredde * længdde

Det du skal finde er en kasse hvis højde, bredde, og længde ganget sammen giver 1,7L (svarende til 1,7dm3)

Jeg vil lave en kasse der kan rumme 2,4 liter

Først finder jeg en sidelængde.. Hmm.. lad os sige 2dm.

Længde = 2dm

Nu finder jeg mig en bredde jeg kan lide.. hmm lad os sige 1dm

Nu mangler jeg bare højden. Den skal have den egenskab at 2 * 1 * h = 2,4 som er det samme som 2 * h = 2,4

Nu ved jeg at hvis jeg deler 2,4 med 2 og derefter ganger med 2 får jeg 2,4 så det ville være smart hvis højden var 2,4 divideret med 2 eller 1,2dm


Svar #3
21. august 2008 af bramming794 (Slettet)

Tusind tak, nu har jeg fundet ud af det :)

Tak


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.