Matematik
annuitetsopsparing hjælp!
02. oktober 2004 af
sbj (Slettet)
opgaven lyder.
en kapital på 15.000 kr. forentes med en fast årlig %-vis rente. efter 8 år står det 28.809,07 kr. på kontoen.
a. hvor mange procent er den årlig rente? (denne opg.har jeg regnet)
på en annuitetsopsparing med denne årlige %-vis rente indbetales hvert år et fast beløb.
a. hor stort skal dette beløb være, vis der umiddelbart efter 9. indbetaling skal stå 28.809,07 kr. på kontoen.
en kapital på 15.000 kr. forentes med en fast årlig %-vis rente. efter 8 år står det 28.809,07 kr. på kontoen.
a. hvor mange procent er den årlig rente? (denne opg.har jeg regnet)
på en annuitetsopsparing med denne årlige %-vis rente indbetales hvert år et fast beløb.
a. hor stort skal dette beløb være, vis der umiddelbart efter 9. indbetaling skal stå 28.809,07 kr. på kontoen.
Svar #1
02. oktober 2004 af M18 (Slettet)
Du bruger bare renteformlen igen.. denne gang er det jo så bare startværdien som er den ubekendte..
Svar #2
03. oktober 2004 af sbj (Slettet)
er det den formel der hedder K=Ko*(1+r)n
eller b=A* r/(1+r)n -1
eller b=A* r/(1+r)n -1
Svar #3
03. oktober 2004 af madsbs (Slettet)
Passer det, at renten i a. skal være 8,0%?
I så fald skal beløbet i b. (det er b. og ikke a., som du har skrevet, ikke?) være kr. 2259,31 pr. år i 9 år.
Dette er fundet ved ganske normal indtastning på finanslommeregner. Excel-regneark er ligeså godt at bruge.
I så fald skal beløbet i b. (det er b. og ikke a., som du har skrevet, ikke?) være kr. 2259,31 pr. år i 9 år.
Dette er fundet ved ganske normal indtastning på finanslommeregner. Excel-regneark er ligeså godt at bruge.
Skriv et svar til: annuitetsopsparing hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
