Matematik

Lineær funktion

24. august 2008 af youknowm3 (Slettet)

y = ax + b

linjen går gennem punkterne P( 2, 3 ) og Q( 8, -1 )

bestem tallet a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af dnadan (Slettet)

hint: hældningskoefficienten a, beregnes ved:

a=(y2-y1)/(x2-x1), hvor (x1;y1) og (x2;y2) er dine punkter.

- Hvis b senere skal beregnes indsæt da den fundne værdi af a samt et af dine to punkter ind i y=ax+b, hvorefter b isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2008 af mathon

benyt to-punkts-formlen

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/128454


Svar #3
24. august 2008 af youknowm3 (Slettet)

okay takker,, fik vidst drukket for mange hjerneceller væk til 18'års i går


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.