Matematik

Udregning af radius

25. august 2008 af Karani (Slettet)

Jeg har følgende formel:

V=(2*pi*r3) :3

V = rumfang, som er oplyst til at være 16,75 m3

altså 16,75=(2*pi*r3) :3

Hvordan kommer jeg vidre, når jeg skal finde radius, som jeg godt er klar over er r i formlen...?? Kan en venlig sjæl hjælpe en mor, der prøver at hjælpe sin datter??

Med venlig hilsen

Julies mor

Karina


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

16,75=(2*pi*r3)/3

Gang med 3 på begge sider af lighedstegnet, så:

50,25=2*pi*r3

Divider nu med 2pi på begge sider af lighedstegnet:

50,25/(2*pi)=r3

Tag den tredje rod på begge sider:

3√(50,25/(2*pi))=r

Forkort:

1,99=r


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Husk enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af peter lind

Isoler r3 . Dette gøres ved at gange ligningen med 3. Dividere ligningen med 2*pi. Sæt derefter de givne tal ind og uddrag den 3. rod


Svar #4
25. august 2008 af Karani (Slettet)

Smiler...

Altså hvad vil det sige at jeg skal huske enhed???

Tusind tak for jeres svar, jeg er nemlig selv helt blank lige her..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Enheden er for eksempel centimeter, meter eller kilometer. Hvad måles denne radius i?


Svar #6
25. august 2008 af Karani (Slettet)

Ok så er jeg med.

Resultat altså = 1,99 m i det her tilfælde...

Kanon tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Nemlig.

Det var så lidt.


Svar #8
25. august 2008 af Karani (Slettet)

Ej nu er jeg altså lige gået kold igen...

Hvordan pokker regner man frem til de 1,99 m ud fra den sidste formel du kommer frem til??

Det Kan min lommeregner jo slet ikke rumme?? (Ej heller min datter på 14 ;o)   )

Min Texas lommeregner går i syn error... Kæft jeg er dårlig til det her...


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis det er bedre, kan du blot skrive det således:

(50,25/(2*pi))^(1/3)=r

Det er helt det samme. Denne metode bruger jeg, da jeg ikke gider at skulle finde den 3. rod på lommeregneren (hvilket tager lidt for lang tid).


Svar #10
25. august 2008 af Karani (Slettet)

Føler mig helt vildt gammel. Må tilstå du skriver lidt "sort"... Hvad betyder ^ ?? Er det bare det tegn jeg skal trykke på lommeregneren, eller har det en anden betydning...


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

"Hatten" betyder, at dette skal opløftes. Denne er på de fleste lommeregnere af ordentligt format. Selv mobilerne har dem efterhånden.


Svar #12
25. august 2008 af Karani (Slettet)

Har fundet "hatten" den på lommeregneren...og tager hatten af for din viden.

Fatter ikke en meter af regnstykket, men kommer utroligt nok frem til et resultat der hedder 1.98618.... afrundet til 1.99, så noget må jeg jo ha' trykket rigtigt...

Kan det virkelig passe at det er noget man skal kunne i starten af 8. klasse???

Hvad pokker skal jeg så gøre når hun skal på gymnasiet....griner


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det kan vist godt passe.

Der er stor forskel på, hvad man lærer i gymnasiet og i folkeskolen. Selv var jeg ikke den store matematiker i folkeskolen, men fordi jeg hang i, da jeg startede i gymnasiet, er jeg nu en af de bedste. Mine forældre kunne heller ikke hjælpe mig, så jeg måtte søge hjælp hos mine venner, der var flinke til at give mig gode råd og hints samt vise mig fremgangsmåden, hvis jeg kunne lære noget af det. Nu har vi byttet roller, og jeg hjælper selvfølgelig dem, som de hjalp mig. :-)

Hvis din datter har svært med matematik, skal hun være velkommen til at oprette indlæg her på siden, det er trods alt et af dens hovedformål - blandt andet at hjælpe de, hvis forældre ikke er professorer i matematik.


Skriv et svar til: Udregning af radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.