Matematik

mangler hjælp til uligheder

25. august 2008 af MalteJørgensen (Slettet)

981

Løs uligheden -4x²+6x-2<0

983

Bestem a, så uligheden 2x²≤ax-18 kun har løsningen x=3

984

løs ulighederne

1) 0,1x²+2x-1≤-x+4

2) -x²+14x+1≤x-140

989

Lad polynomierne f og g være givet ved f(x)= 2x²+x-1 og g(x)= 2x-6

undersøg hvilke af funktionerne f+g, f-g, fg, f/g,g/f der er polynomier, og bestem i givet fald deres grad

9104

bestem konstanterne a,b og c, når det for alle x≠4 skal gælde, at ax²+x+c/bx+4=5-x


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Jean

Skriv lidt mere konkret hvad du har problemer med. Du skal ikke regne med at vi vil lave dine lektier, men vi vil godt hjælpe ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af Jean


Svar #3
25. august 2008 af MalteJørgensen (Slettet)

kunne godt bruge lidt teori om hvordan man 100% lige laver dem.. bare rolig skal nok selv lave dem!:D


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af Jean

Fino :)

Lad os starte med den første:

Løs uligheden -4x²+6x-2<0
 

Vink: Løs -4x2+6x-2 = 0

Overvej derefter hvordan grafen ser ud. Hvad er under x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2008 af nørd240 (Slettet)

den kan også løses sim en anden gradsligning eller grafisk på en grafregner


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2008 af nørd240 (Slettet)

som***


Skriv et svar til: mangler hjælp til uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.