Matematik

hjælp til mat

26. august 2008 af myself12 (Slettet)

hjælp hvad skal man gøre?

En linje l går gennem punktet (-3, 1) og har normalvektor n (4 , -3)
 

a) Bestem en ligning for linjen
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at ax+by+c=0, hvor (a,b) er en normalvektor til linjen til at bestemme ligningen.


Svar #2
26. august 2008 af myself12 (Slettet)

#1 fatter jeg sku intet af :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skulle kunne slå det direkte op i din bog. En ret linje kan skrives på formel ax+by+c=0, hvor (a,b) er en normalvektor til linjen. Du har opgivet et punkt, (x,y) og normalvektoren; disse kan du benytte til at bestemme konstantledet c.


Svar #4
26. august 2008 af myself12 (Slettet)

er det her så rigtigt ?

4*(-3)+(-3)*1+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja - så kan du finde c og derefter opskrive ligningen.


Svar #6
26. august 2008 af myself12 (Slettet)

så det vil sige at opgaven løses således:

ax + by + c = 0 <=> 4*(-3)+(-3)*1+c=0 <=> - c = 4 * (-3)+(-3)*1 = -15 <=> c = 15

4*(-3)+(-3)*1+15=0 <=> -12 + -3 + 15 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Du skal huske, at x og y er dine ubekendte, når du opstiller ligningen.


Svar #8
26. august 2008 af myself12 (Slettet)

så det er -12x + -3y + 15 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Ikke helt. Din koefficient for x er ikke korrekt.


Svar #10
26. august 2008 af myself12 (Slettet)

hmm, fatter ikk helt ?
kan du ikk lige hurtigt lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: I det du har en normalvektor opgivet samt et punkt indsættes blot i ligningen ax+by+c=0 for at finde konstantledet.

4*(-3)+1*(-3)+c=0<=>c=15 => 4x-3y+15=0.


Svar #12
26. august 2008 af myself12 (Slettet)

okay, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: Det var så lidt. Husk at markere brugbare indlæg som "Brugbare" - fortsat god dag. :)


Svar #14
26. august 2008 af myself12 (Slettet)

har lige en ting jeg lige vil høre om..
hvorfor er det at man ikke laver en ligning for linjen: y = ax + b ?


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.