Matematik

Differentialkvotient

26. august 2008 af Nightbreed (Slettet)

Jeg sidder med nogle opgaver omkring Differentialkvotient. Jeg kan godt bestemme Differentialkvotient ud fra et eller andet polynomier ( f(x)= ... ) og bestemme ligningen for tangenten til en graf.

Men en af opgaverne lyder på at bestemme koordinatsættet til toppunket for grafen f. Det er et andengradspolynomium f(x)= 2x^2 - 8x + 6

Så vidt jeg ved er et andengradspolynomium konstant og derfor er f ' (x) = 0. Har prøvet forskellige ting ud fra dette og blev bare mere lost. Hvis der er nogen der kender til det og lige kan give et lille skub, ville det være dejligt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ved toppunktet for et andengradspolynomium er tangentens hældning 0. Find f'(x) og sæt denne lig 0 for at finde x. Du har nu x-koordinaten for toppunktet; indsæt denne i f(x) og find funktionsværdien.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2008 af piper (Slettet)

Ja i et toppunkt er f'(x) = 0. Så bestemt x så f'(x) = 0 er opfyldt. Når du har denne værdi (lad os kalde den x0), så er toppunktet altså (x0, f(x0)).

Alternativt kan du også slå det op i en formelsamling når vi snakker andengradspol.


Svar #3
26. august 2008 af Nightbreed (Slettet)

Så vi har f ' (0) = -4       " 4 (x=0) - 8 " og derefter f(x)= 2x^2 - 8x + 6 til 2 * (-4^2) - 8 * (-4) + 6

f = (-4) = 6

P (-4, f(6)) Hvis jeg har forstået det rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Det er ikke korrekt. Det er f'(x)=0, du skal gøre. Ikke f'(x)=-4.


Svar #5
26. august 2008 af Nightbreed (Slettet)

Ah right. Tak nu har jeg den.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.