Matematik

2.gradsligninger: bevis...

26. august 2008 af mille.dk (Slettet)

ax^2 + bx + c = 0 <=> x^2+a/x+bx/a+c/a=0/a <=> x^2+a/x+bx/a+c/a=0 <=> (x+b/2a)^2 - b^2/4a^2 + c/a = 0 (her går jeg i stå.).

Jeg forstår ikke, hvordan vi kan gå fra : x^2+a/x+bx/a+c/a=0 <=> (x+b/2a)^2 - b^2/4a^2 + c/a = 0. Jeg har prøvet at tjekke det med kvadratsætninger, men jeg forstår det stadig ikke.
Lidt problematisk, når jeg kan resten af beviset (som ikke er skrevet, da det ikke er problemet) d:
 


Svar #1
26. august 2008 af mille.dk (Slettet)

Ups, jeg mente selvfølgelig : ax^2 + bx + c = 0 <=> x^2+bx/a+c/a=0/a <=> <=> (x+b/2a)^2 - b^2/4a^2 + c/a = 0

Jeg forstår ikke, hvordan vi kan gå fra : x^2+bx/a+c/a=0/a <=>  (x+b/2a)^2 - b^2/4a^2 + c/a = 0. Jeg har prøvet at tjekke det med kvadratsætninger, men jeg forstår det stadig ikke.
Lidt problematisk, når jeg kan resten af beviset (som ikke er skrevet, da det ikke er problemet) d:
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af Isomorphician

Husk at (a+b)^2 = a^2 + 2ab + b^2.

Du har kun a^2-delen og 2ab-delen inden du sætter det ind i parentesen. Derfor trækker du (b/2a)^2 fra, da det er b^2-delen af parentesen.


Svar #3
26. august 2008 af mille.dk (Slettet)

Så må x^2 ifl. dig være a^2, men hvad er så 2ab?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af Isomorphician

2ab = bx/a


Svar #5
26. august 2008 af mille.dk (Slettet)

Nu er jeg med :D. Mange tak for hjælpen, har grublet over den i flere dage, nu er det endelig løst!


Skriv et svar til: 2.gradsligninger: bevis...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.