Matematik

Eksponentielt

27. august 2008 af hjskdf (Slettet)

Hej plz hjælp mig med den her opgave

Af en artikel om computere fremgår det, at antallet af transistorer pr. Chip i perioden fra 1970 til 1996 med tilnærmelse er vokset eksponentielt med tiden. Det oplyses, at der i 1971 var 400 transistorer pr. Chip, og at der i 1992 var 4 millioner transistorer pr. Chip. I en model antages det, at antallet af transistorer pr. Chip er en eksponentielt voksende funktion f af tiden, målt i år efter 1970.

Benyt forskriften for f til at bestemme, hvor mange transistorer der var pr. Chip i 1995.
Bestem det årstal, hvor der ifølge modellen vil være 50 millioner transistorer pr. Chip.

på forhånd tak..:)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af ibibib (Slettet)

Du får oplyst to punkter på grafen (1, 400) og (22, 4 000 000).


Svar #2
27. august 2008 af hjskdf (Slettet)

Jeg ved godt hvordan man finder forskriften. men jeg ved ikke hvordan jeg finder hvor mange transistorer der var pr. Chip i 1995.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

#2 sæt (1995-1970)=25 ind på x's plads og udregn


Svar #4
27. august 2008 af hjskdf (Slettet)

#3 nu forstår jeg tak

Kan du også være sød og hjælpe mig med det andet spørgsmål....


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

Sæt f(x)=50*10^6 og isoler x (kan du solve)


Svar #6
27. august 2008 af hjskdf (Slettet)

ja

hvordan mener du

hvorfor skal det være 10^6


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

106=1000000 (er vant til at skrive opløftet i 10'er potens, da jeg har fysik)

Sæt f(x)=50000000 og isoler x (kan du solve). Var det mere forståeligt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

problemet med at skrive et atl med mere end ca. 6 nuller er, at man snildt kan komme til at skrive et for meget/for lidt nul ind, hvorfor resultatet bliver forkert. Tænk over den...


Svar #9
27. august 2008 af hjskdf (Slettet)

Undskyld at jeg spørger så meget

men skal jeg sætte de 50 millioner på x´s plads....???


Svar #10
27. august 2008 af hjskdf (Slettet)

jeg fik det til 29,6845

og hvad skal jeg så gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis du fik x til 29.6845 betyder det, at det årstal, hvor der ifølge modellen vil være 50 millioner transistorer pr. Chip, er i år (1970+30) = år 2000


Svar #12
27. august 2008 af hjskdf (Slettet)

tusind tak for hjælpen..............:)


Skriv et svar til: Eksponentielt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.