Matematik

Differential regning.??

27. august 2008 af Naz (Slettet)

hej, jeg er lige begyndt i 2.g og har allerede fået en aflevering for, men jeg har desværre svært ved at finde ud af en opgave, der lyder sådan;

Find systemet i tangenthældningen for polynomien : a) f(x) = x^2-4x

Håber nogle kan svare mig idag, da den skal afleveres imorgen...

Hjæææælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

f'(x)=2x-4

Forstår ikk hvad systemet i tangenthældningen ellers skulle betyde


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af mathon

...det kan man læse sig til forståelse af i sin matematikbog...


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af mathon

systemet kunne måske være

med xo = -(b/(2a))

for x<xo er f '(xo) <0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x=xo er f '(xo) =0, hvorfor f(x) har vandret tangent
for x>xo er f '(xo) >0, hvorfor f(x) er monotont voksende


Skriv et svar til: Differential regning.??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.