Matematik

Differential regning

28. august 2008 af rajah17 (Slettet)

Jeg har en ligning som jeg bare ikke ved hvordan jeg skal komme videre med.

jeg har en parabel der hedder x2 udover det ved jeg der er mindst to tangenter der skærer i punktet

(-0,5,-2)

jeg ved formelerne for ligningerne for dem har jeg kunne lave med hjælp fra et tegneprogram. Men jeg mangler den mere teoretiske del for en forklaring som at det opdagede jeg ved et uheld holder nok ikke:

Jeg håber virkelig at i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad ønsker du hjælp til? Jeg kan ikke lige forstå, hvor dit spørgsmål er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

skal det ikke beregnes på koordinatsystem .. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2008 af mathon

f(xo) = yo = xo2  og f '(xo) = 2xo

tangent ligning

y-yo = 2xo(x-xo) gennem (-0.5;-2), som ikke ligger på parablen
hvilket giver
-2-xo2 = 2xo(-0.5-xo)
som kan reduceres til

xo2+ xo - 2 = 0, hvis to løsninger, du kan beregne  :-)


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2008 af mathon

til kontrol:

tangentresultat:

y = 2x - 1

y = -4x - 4


Svar #5
15. september 2008 af rajah17 (Slettet)

Tusind tak nu forstår jeg det


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.