Matematik

hvordan kan det skrives op i mængder?

29. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Jeg har lidt problemer med hvordan opgaven kan skrives op i mængderne A, B og C. Er der nogen der vil hjælpe med at skrive det op i mængder?

Om tre mængder A, B og C ved vi at 2 ∈ A, 2 ∈ B og 2 ∉ C. Kun to af følgende udsagn kan være sande. Skriv i disse to tilfælde eksempler på mængder A, B og C der gør udsagnene sande.

A ∪ B = C

A ∪ C = B

A ∩ B = B

A ∩ C = B

SVARET:

A forenet B = C

A indeholder 2, B indeholder 2. A forenet med B må derfor også indeholde 2, og kan derfor ikke være lig C.

....

A forenet C = B

A indeholder 2, C indeholder ikke 2. A forenet med C må derfor indeholde 2 og kan godt være lig B.

.....

A fælles B = B

A indeholder 2, B indeholder 2. A fælles B må derfor indeholde 2 og kan godt være lig B.

.....

A fælles C = B

A indeholder 2, C indeholder ikke 2. A fælles C indeholder derfor ikke 2 og kan ikke være lig B.


Tråden er låst for yderligere indlæg.