Matematik

diff

30. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, jeg har lige en opgave her jeg gerne vil have tjekket :)

Find ligningen for tangenten til funktionen f(x) = √x i x0 = 36

mit bud:

f(x) = √x

f(x) = 1/2√x

f´(x0) = f´(36) = 1/2√36 = 3

f(x0) = f´(36) = √36 = 6

y = f(x0) + f´(x0) * (x-x0)

y = 6 + 3 * (x-36)

y = 6 + 3x -36

= 3x - 42

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af mathon

f(x) = √x

f '(x) = 1/(2√x)

f´(xo) = f´(36) = 1/(2√36) = 1/(2*6) = 1/12

f(xo) = f(36) = √36 = 6

y = f(xo) + f´(xo) * (x-xo)

y = 6 + (1/12) * (x-36)

y = 6 + (1/12)x -3

= (1/12)x + 3


Svar #2
30. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

tak :)

Jeg har så en her,  der driller.

Find den afledede til funktionen

h(x) = - 4x + 3/x - 5

Mit bud:

h(x) = - 4 - 3x2 - 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2008 af mathon

du kludrer i

1/2√x som skal være 1 / [2√(x)]

i den fortsatte beregning
bruger du

1/2√x som (1/2)*√(x)

Tip:
vær fremover mere kritisk med, hvordan du noterer!!!  :-)


Svar #4
30. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

ja, det kan jeg godt se, det husker jeg.

Men kan du hjælpe mig med denne her:

Find den afledede til funktionen

h(x) = - 4x + 3/x - 5

Mit bud:

h(x) = - 4 - 3x2 - 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129012
 


Svar #6
30. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mange tak.

Jeg har også to andre her der driller

Find den afledede til funktionen

h(x) = 2x2 + 5 √x + 3

og den anden

h(x) = -5/x + 6x2 + 4

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2008 af mathon

se endvidere
http://peecee.dk/upload/view/129013


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2008 af mathon

hvad er dine bud?


Svar #9
30. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mit bud:

h(x) = 2x2 + 5 √x + 3

h(x) = 4x + 5 √x + 3
 

 = 4x + 8 √x

den anden, mit bud:

h(x) = -5/x + 6x2 + 4

h(x) = -5/x + 36 + 4

= -5/x + 40


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. august 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129016


Svar #11
30. august 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mang tak for hjælpen .


Skriv et svar til: diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.