Matematik

Differatiential regning - det driller!

31. august 2008 af kanonkugle16 (Slettet)

Ja, jeg skal have fundet sekantens hældning i punktet med x værdien: -2
f(x) = (1/3)*x^3-2x

Så sagde jeg ..

( f(x)-f(-2) ) / ( x-(-2) =

((1/3)*x^3-2x) - ((1/3)*-2^3-(2*-2)) / x+2

Og hvad så nu? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

Nu indser du så, at sekanthældningen kan findes ved at konstatere, at f'(x) er hældningen

f(x) = (1/3)*x^3-2x
f'(x) = 1x^2-2

f'(-2) = 1(-2)^2-2 = 1*4-2 = 2
 


Svar #2
31. august 2008 af kanonkugle16 (Slettet)

Jamen, hvordan er du kommet frem til:

f'(x) = 1x^2-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#2 ved at differentiere f(x):

f'(x)=3*(1/3)*x2-2*1=1x2-2
 


Svar #4
31. august 2008 af kanonkugle16 (Slettet)

Fandt ud af det, tak skal du have.


Skriv et svar til: Differatiential regning - det driller!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.