Matematik

parantes

31. august 2008 af Larsensk (Slettet)

(pq+s)(3p-2q) + 2sq

Hvad er reglen når man siger pq x 3p? giver det 3pq eller 3p + q^2 eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

pq*3p = p*q*3*p og da faktorernes orden er ligegyldig

p*q*3*p = 3*p*p*q = 3p2q


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

 I det følgende betyder ~ "er det samme som" eller "kan noteres som"

(a) pq*3p ~ 3*p*p*q = 3*p2*q

(b) pq*(-2q) ~ -2*q*p*q = -2*p*q2

(c) s*(3p-2q) ~ s*(3*p-2*q) = 3*s*p - 2*s*q

(d) 2sq ~ 2*s*q

 Til sidst skal man så bare lægge de understregede resultater i (a) + (b) + (c) + (d) sammen

- og så stavet parentes med e, ikke med a i midterste led.

Parentes, ikke parantes :)


Skriv et svar til: parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.